2024. május 22. - Júlia, Rita

Hajmeresztő - Politikussá avanzsál a színésznő?

Whoopi Goldberg amerikai színésznőt próbálja meggyőzni a nyugat-afrikai Guinea kormánya, hogy vállaljon miniszteri tisztséget a helyi kormányban, miután kiderült, hogy a hollywoodi színésznő ősei az országból származnak.
2007. február 9. péntek 14:25 - Hírextra
Nagy örömmel töltötte el kormányunkat, amikor kiderült, hogy exellenciád a mi országunkból származik. Kérem látogasson el hozzánk, és segítsen felvirágoztatni közös hazánkat – írta hivatalos levelében Aristides Gomes miniszterelnök. Az Oscar-díjas színésznô nevét azonban nem sikerült eltalálni, a levél ugyanis bizonyos Hoppy Goldbergnek szól -számol be a Színes Bulvár Lap.
 
Guineában futótűzként terjedt el Whoopi lehetséges érkezésének híre, a két állami tévécsatorna hetek óta az Apáca Show és a Ghost címû filmeket ismétli éjjel-nappal, melyek ismertséget szereztek Goldbergnek.
 
A fővárostól, Bissautól távolabb azonban még nem gyûrûzött be az izgatott várakozás, a CNN által felkresett, apró vályog-, vagy nádkunyhókban élô helyiek azt sem tudják: ki az a Whoopi Goldberg, az egyik falusi például azt hitte: régen eltûnt édesanyjáról mutat neki képet az amerikai hírtelevízió stábja.
 
Az egyébként egyáltalán nem biztos, hogy a színésznő vállalja az afrikai miniszterelnök felkérését, és belép a guineai kormányban. Menedzsere egy közelményben úgy fogalmazott: megtisztelőnek tartják a felkérést, ugyanakkor Goldbergnek jelenleg sokat dolgozik New Yorkban, így a közeljövôben nem tud eleget tenni Gomes meghívásának.
 
Guinea egyébként a világ egyik legszegényebb országa, ahol 1973-as függetlenné válása óta gyakorlatilag egyfolytában polgárháború dúl. Naponta csak egy órát van áram, az éttermek gyakran vannak zárva élelmiszerhiány miatt, a közszférában dolgozók pedig már 8 hónapja nem kaptak fizetést.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását