2024. április 20. - Tivadar

Abszolút rekord az utolsó napon

Bezárt a Van Gogh Budapesten című kiállítás Budapesten, a tárlatra a nyitva tartás utolsó napján csaknem tízezren látogattak el - közölte a Szépművészeti Múzeum. A múzeum vasárnap 9 órától várta az érdeklődőket, és nem zárt be éjfélkor, hétfőn hajnali 1 ó
2007. április 2. hétfő 18:33 - Hírextra
Rámutatott arra, hogy a mintegy tízezres látogatószám abszolút rekord, egy nap alatt még sosem keresték fel ennyien a múzeumot. A holland festő remekműveit felvonultató tárlatot a megnyitó óta összesen körülbelül 482-483 ezren látták, a végleges számot a napokban hozzák nyilvánosságra.

A tárlat a múzeum 100. születésnapján, 2006. december 1-jén nyílt meg és csaknem 80 alkotást tárt a látogatók elé. A kiállításra 40 gyűjteményből érkeztek remekművek, ezen intézmények között volt az amszterdami Van Gogh Múzeum, a párizsi Musée D'Orsay, a New York-i The Metropolitan Museum of Art, és a washingtoni National Gallery of Art.

"És akkor megérkeztek az inkák" címmel május közepén nyílik újabb kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. A spanyol hódítás előtti Peru kincseit bemutató, több mint 300 műtárgyat felvonultató tárlat szeptemberig látható majd Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását