2024. április 19. - Emma

Újra megnyílik a Múzeum

Szombaton délután két órakor nyitják meg újra a Zsolnay Múzeumot. Pécs legrégibb, 14. századi lakóépületét 372,5 millió forintos pályázati támogatásból és csaknem 43 millió forintos önrészből újíttatta fel a Baranya Megyei Önkormányzat.
2007. szeptember 28. péntek 14:09 - Hírextra
A felújított épületben bővítették a kiállítóteret és a díszkerámia-raktárt. A múzeum földszinti kiállítóhelyein a Zsolnay építészeti kerámia fejlődését mutatják be a látogatóknak. A tárlaton megtekinthető lesz a Steindl Imre-féle máriafalvi neogótikus oltár, a Maróti Géza tervezte kacsás kút és egy dekorált faburkolatokból összeállított válogatás.

Az emeleti kiállítótermekben kapnak továbbra is helyet azok a munkák, melyek az 1870-es évektől az államosításig terjedő időszak művészeti termékei. A látogatók megismerkedhetnek a kor alkotóinak munkásságával, szemügyre vehetik a legjellegzetesebb technikákat és formákat a népies korsóktól a díszedényekig, a két világháború között készült porcelán plasztikákig - közölte a megyei önkormányzat sajtóosztálya.

Két év után hétvégétől ismét látható lesz a Zsolnay emlékszoba is. Újdonságként pedig szombaton délután megnyitják a látogatók előtt a múzeum Zsolnay kerámiákkal díszített belső kertjét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását