2024. május 3. - Tímea, Irma

Teaházi beszélgetések

Teaház címmel tart Indiához kapcsolódó beszélgetéseket a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum. Csütörtök este Indiának az 1956-os események nemzetközi megítélésében betöltött szerepéről beszélgetetett Bethlenfalvy Géza és Vekerdi József professzorral
2007. október 26. péntek 07:27 - Hírextra
Bethlenfalvy Gézának, a Delhi Magyar Intézet volt igazgatójának tavaly jelent meg India és a magyar forradalom 1956 című könyve, amelyben az indiai külügyminisztérium archívumának az 1956-os magyar forradalommal kapcsolatos dokumentumait tette közzé.

Vekerdi Józsefnek indiai témájú fordításain generációk nőttek fel, de csak kevesen tudják, hogy az ő részletes helyzetelemzése alapján tájékozódott a budapesti indiai követség, majd az indiai kormány a magyarországi események hátteréről és lefolyásáról.

Az eseményen múzeumi belépővel vehettek részt az érdeklődők, akik a beszélgetésbe is bekapcsolódhattak, s közben indiai teával csillapíthatták szomjukat.

A Teaház előadásai folytatódnak. Legközelebb november 8.-án kerül sor eszmecserére az indiai nők otthoni és budapesti helyzetéről. November 22.-én pedig a Klasszikus és modern indiai irodalom magyar nyelven címmel beszélget Gáthy Vera szociológussal és Dezső Csaba indológussal Renner Zsuzsanna.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását