2024. március 29. - Auguszta

Az Apocalyptica a PeCsában

A finn Apocalyptica együttes - immár visszatérő vendégként - november 7-én, jövő szerdán a Petőfi Csarnokban ad koncertet. Az együttes legutóbb két évvel ezelőtt szerepelt Budapesten. A zenekar legutóbbi, sorrendben hatodik stúdiólemeze, a Worlds Collide
2007. október 31. szerda 15:59 - Hírextra

Köztük van Dave Lombardo, a Slayer dobosa, Cristina Scabbia, a metálvilág egyik legfoglalkoztatottabb énekesnője, Corey Taylor, a Slipknot és a Stone Sour frontembere és Till Lindemann, a Rammsteinból. Tomoyasu Hotei, a Kill Bill filmek zeneszerzője is a közreműködők között volt.

A Worlds Collide "minieposzok" gyűjteménye, amely az együttes eddigi eredményeit összegezi, és számtalan új ötlettel fűszerezi. A lemez munkálatai 2006 augusztusában kezdődtek. Mintegy 40 szerzeményből választotta ki az együttes a 13 legizgalmasabb dalt, mely végül felkerült a korongra. A CD mellett az anyagból DVD is készült.

A kilencvenes évek elején alakult zenekar 1996-ban a Metallica feldolgozásalbummal robbant be az európai metálszíntérre. Az együttes különlegességét a klasszikus hangszerek és a keményzene társítása adja. Három csellóval és egy dobbal képesek a zenészek - Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen és Mikko Siren - kemény, rockos hangzásra. A három zenész egyébként Helsinkiben, a Sibelius akadémián tanult klasszikus zenét.

Jó ideje saját számokkal töltik meg lemezeiket, de feldolgozások is előfordulnak az Apocalyptica szerzeményei között. Az elmúlt években minden stúdióalbumukon vendégszerepelt valaki a rock- és metálvilág aktuális kedvencei közül, például Sandra Nasick, a Guano Apes énekesnője, Ville Vallo, a HIM énekese, Lauri Ylönen, a Rasmus frontembere.

Az Apocalyptica zenei világában máig érezhető az amerikai Metallica hatása. Az együttes ugyanakkor nemcsak a kemény zene rajongóinak kedvence.

A Worlds Collide című Apocalyptica-koncert előtt az ugyancsak finn Sturm Und Grang mutatkozik be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását