2024. április 25. - Márk

Erotikus és egzotikus

A hideg novemberbe hamisítatlan trópusi hangulatot varázsolnak a hétvégén az ELTE Botanikus Kertjének vezetői. November 9-11. között megismerhetik a látogatók a legnagyobb, legbüdösebb és legerotikusabb trópusi gyümölcsöt is.
2007. november 5. hétfő 16:00 - Hírextra
A gyerekek annak örülnek majd különösen, hogy valódi kókuszpálmára mászhatnak fel kókuszdióért, a felnőttek pedig végigkóstolhatják a kávé- és kakaókülönlegességeket, valamint sosem látott gyümölcsökkel ismerkedhetnek.

Ilyen például az orrfacsaróan büdös durián (cibetgyümölcs) - a gyümölcsök királya, a gyümölcsvilág legextrémebb darabja - , a kellemetlen szagú, de annál finomabb jackfruit, a női alsótestet híven formázó maldív dió, más néven tengeri kókusz (Lodoicea maldivica), amely a világ legnagyobb, 18 kilót is elérő kókuszdiófaja és csak a Seychelle-szigeteken él.

A trópusi piactéren más, ismertebb egzotikus gyümölcsökből vásárt is rendeznek.

A program díszvendége az Afrikai-Magyar Egyesület és a gödöllői Szent István Egyetem Kertészeti Technológiai Intézete, ahol egyetemi szinten foglalkoznak a számunkra egzotikus trópusi növényekkel.

A látogatók ezeken a napokon szakvezetővel bejárhatják a Pálmaházat és a Füvészkertet, tréfás játékokon és vetélkedőn vehetnek részt. Nem hiányoznak majd az ajándékok, a nyeremények sem a Füvészkert szezonzáró rendezvényén.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását