2024. április 19. - Emma

A bolgárok a házigazdák

A bolgár kisebbség lesz az V. Magyarországi Nemzetiségi Filmszemle "házigazdája", a jövő évi versenyre öt kategóriában várják az alkotásokat - közölte a szervezőbizottság az MTI-vel.
2007. november 10. szombat 11:02 - Hírextra

A szemlét 2008. március 28-án rendezik meg azzal a céllal, hogy bemutassák a hazai nemzetiségi filmes műhelyeket és alkotásokat, népszerűsítsék a nemzetiségi témát feldolgozó filmeket - olvasható a közleményben.

Az eseményt 2005-től kétévente Budapesten tartják, minden alkalommal különös figyelmet fordítanak egy-egy hazai nemzetiség bemutatására.

A következő szemlére azokkal az alkotásokkal lehet pályázni, amelyek 2006. január 1. után készültek. Pályázhatnak a közszolgálati, a kereskedelmi televíziók hazai nemzetiségi témákat megjelenítői alkotói, helyi vagy városi televíziók, független filmes műhelyek. Egy alkotó legfeljebb 3 saját filmmel nevezhet, a pályázatokat a Magyar Televízió címére várják.

A munkák öt kategóriában versenyeznek: dokumentum-, ismeretterjesztő, kísérleti, dokumentum-játékfilm és egyéb. A december 15-ig nevezett filmekből 3 tagú szakmai zsűri válogatja ki a szemle programjába kerülő alkotásokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását