2024. március 28. - Gedeon, Johanna

60 év után került elő a háborús hátizsák

Több mint 60 év után találták meg az egyiptomi sivatag homokjába temetve egy brit katona hátizsákját. A burnley-i Alec Ross már nem érte meg a táska megkerülését, 3 éve hunyt el. A férfi a nyolcadik brit hadtestnél szolgált a második világháború idején a
2007. november 30. péntek 21:31 - Hírextra
A családi fotókat és leveleket Kahled Makram, egy egyiptomi idegenvezető találta meg, aki azt most eljuttatta a volt brit katona húgának. Irene Porter 8 éves kislány volt, mikor a bátyja bevonult, de arra emlékszik, hogy Alec az ellenséges vonalak mögött szolgált.

A 75 éves nő most először olvashatta szülei és testvére lelevelzését és láthatta a korabeli fényképeket. Kiderült az is, hogy Alec egyszerre két lánynak írt szerelmes leveleket.

Mint Irene elmondta, teljesen meglepte a hátizsák létezése és az, ahogy megtalálták. Csak azt sajnálja, hogy bátyja nem érte meg a pillanatot, bár bizonyára "zavarba jött volna a tény napvilágra kerülésétől, hogy két lányt is bolondított".
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását