2024. április 18. - Andrea, Ilma

Fidesz-KDNP jelöltje nyert az időközi választásokon

Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért Egyesület jelöltje nyert a Pécs 7. számú választókörzetében tartott időközi önkormányzati választáson vasárnap - tájékoztatta a helyi választási iroda az MTI-t.
2007. december 10. hétfő 07:08 - Hírextra

A győztes 842, míg vetélytársai közül Weller János, az SZDSZ-MSZP jelöltje 113, Inkei-Farkas Márton, az MDF indulója pedig 31 érvényes szavazatot kapott - mondta el az iroda munkatársa.

Beszámolt arról, hogy a belvárosi választókerület 4.644 választópolgára közül 989 adta le voksát, ez 21,3 százalékos részvételt jelent.

A választásra azért volt szükség, hogy betöltsék a szeptemberben lemondott Mellár Tamás fideszes képviselő helyét. A végeredmény nem változtatja meg a pécsi közgyűlés erőviszonyait, az MSZP-SZDSZ-koalíció marad többségben.

Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) közgazdász professzora szeptember 6-án jelentette be, hogy lemond mandátumáról, mert úgy érzi, nincs eredménye a városért tett erőfeszítéseinek. Inkább folytatja oktatói és kutatói munkáját a PTE-n.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását