2024. április 25. - Márk

Postabank-per másodfokon

Az ügyész és az ügyvédek perbeszédével megkezdődött a Postabank-ügyben megvádolt Princz Gábor volt elnök-vezérigazgató és társainak másodfokú büntetőpere a Fővárosi Ítélőtáblán szerdán. Az ügyész az elsőfokú bíróság ítéletének hatályon kívül helyezését és
2007. december 12. szerda 12:21 - Hírextra

Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság tavaly júliusban felmentette a 34,6 milliárd forintos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel megvádolt Princz Gábort és hat vádlott-társát.

A tárgyaláson, amelyet csak 3 újságíró és egy tv-stáb kísért figyelemmel, az ügyész azt mondta, hogy az elsőfokú bíróság ítélete felülbírálatra alkalmatlan, az indoklás nem tartalmazza, hogy miért nem látta megállapítottnak a hanyag kezelés vétségét a bíróság. Ez olyan mérvű hiba, amely a másodfokon eljáró bíróság kompetenciáját meghaladja - mondta. Ugyancsak hibaként rótta fel az ügyész, hogy az elsőfokú bíróság figyelmen kívül hagyta a nyomozás során beszerzett szakértői véleményeket.

Az ügyész azt kérte, hogy az ítélőtábla helyezze hatályon kívül a tavaly júliusi ítéletet és utasítsa új eljárásra az elsőfokú bíróságot. Hangsúlyozta, hogy az ügyészség szerint az ítéletnek elmarasztalónak kell lennie.

Az ügyész perbeszédének elején közölte, kedvelte a Postabankot, mert az új színt vitt a bankrendszerbe, de hozzátette, hogy a bank hirdetéseiben szereplő hanyatt eső mackó jut eszébe az ügyről. Annak a véleményének adott hangot, hogy a vádlottak padján ülő szakembereket nem kellett váratlanul érnie a bankpániknak.

Princz Gábor ügyvédje, Bárándy Péter perbeszédében kiemelte, hogy véleménye szerint nem sértett eljárási szabályt az első fokon eljáró bíróság, és indoklási kötelezettségének is eleget tett. Véleménye szerint a hűtlen kezelés miatti elmarasztalás nem lehetséges, és azt kérte a bíróságtól, hogy hagyja helyben az elsőfokú határozatot. Princz Gábor a tárgyaláson nem kívánt felszólalni.

Az ötödrendű vádlott ügyvédje közölte, hogy ügyfele Dél- Amerikában tartózkodik, de a december 19-20-ára tervezett tárgyaláson megjelenik.

A tervek szerint a további tárgyalási napok december 13-án, 19-én és 20-án lesznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását