2024. április 20. - Tivadar

Visszatérnek a hobbitok a mozikba

A hobbitok visszatérnek a filmvászonra! Ezzel a karácsonyi ajándékkal lepte meg kedden Peter Jackson A Gyűrűk Ura rajongóit, akik a trilógia után kíváncsian várták, hogy az újzélandi rendező belevág-e egy újabb Tolkien-regény megfilmesítésébe.
2007. december 19. szerda 14:01 - Hírextra

Jackson ugyanis a világszerte nagy sikert aratott, csak a jegybevételből 3 milliárd dollárt (közel 530 milliárd forintot)jövedelmező hatalmas vállalkozás után összerúgta a port a gyártó New Line filmstúdióval, és a felek egészen a legutóbbi időkig nem voltak hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni egymással. A MGM és a New Line illetékesei azonban kedden bejelentették, hogy végül mégis tető alá hozták a szerződést, amely szerint 50-50 százalékban osztoznak a produkción.

Jackson a szerződésben a két részesre tervezett fantasy executive produceri feladatait vállalta el, azt azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki ül majd a rendezői székbe.

"Nagyon örülök, hogy félre tudtuk tenni a közöttünk lévő ellentéteket, és így új fejezetet nyithatunk New Line-os barátainkkal. Örömmel tölt el, hogy folytathatjuk utazásunkat Középföldén" - fogalmazott nyilatkozatában Jackson.

A hobbit című regényt J.R.R. Tolkien még A Gyűrűk Ura-trilógia előtt írta. A brit író ebben teremtette meg Középfölde világát, amely azonban nem pontosan egyezik a regénytrilógiában később visszatérő helyszínekkel és mitológiával.

A stúdiók közleménye szerint A hobbit forgatását 2009-ben kezdik el, és a két epizód párhuzamosan készül majd. Az első rész várhatóan 2010-ben, a második 2011-ben kerül a mozikba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását