2024. április 19. - Emma

Ki adta el a legtöbb lemezt?

Josh Groban októberben megjelent Noel című albumából fogyott a legtöbb 2007-ben az Egyesült Államokban. A korongból csaknem 3,7 milliót adtak el. Az együttesek közül az Eagles volt az első az eladások tekintetében több mint 3,5 millió példánnyal.
2008. január 6. vasárnap 15:38 - Hírextra
A Los Angelesben született, 26 esztendős Josh Groban már az új évezred felfedezettje elsősorban popénekesként tartják számon, de a műfajokon átívelő, crossover zenében is otthonos. Az énekes 2001 óta minden évben megjelentetett albumot, a Noelt a rendkívül sikeres Awake előzte meg, de nemcsak az utóbbi kettő vezetett listát, hanem már a 2001-ben megjelent, a nevét viselő legelső, majd a Closer című korongja is.

Groban csaknem minden albuma legalább aranylemez, a Noel kevesebb mint három hónap alatt dupla platina lett. Fellépett Stinggel, a Corrs együttessel és Lionel Richie-vel. Közös felvételt készített Barbra Streisanddal, Mireille Matthieu-vel, karácsonyi albumát a Londoni Filharmonikusokkal vette fel.
Az Eagles első helyezése és 3,58 millió eladott lemeze aligha meglepetés. Huszonnyolc év után jelent meg tavaly a Long Road Out of Eden című albumuk, amely számos listán, köztük a Billboard 200 albumlistán is első helyezett és hallatlan szakmai siker volt.

Fergie, a Black Eyed Peas együttes énekesnője a digitális albumok között került az élre 7,5 millió eladott példánnyal. A digitális (letölthető) zenék forgalmának 45 százalékos növekedése révén a teljes zenei értékesítés összességében 14 százalékos emelkedést ért el.

A "hagyományos" albumok eladási aránya ugyanakkor észrevehetően csökkent: míg 2006-ban 588 millió albumot vásároltak az Egyesült Államokban, a most véget ért esztendőben ez a szám alig emelkedett 500 millió fölé - ez közel tíz százalékos visszaesést jelent egy év alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását