2024. április 19. - Emma

Gumiabroncsgyár Gyöngyösön

A jövő év utolsó negyedében elindulhat a termelés India vezető gumiabroncsgyártó vállalata, az Apollo Tyres Gyöngyösön épülő gyárában - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón Budapesten.
2008. január 16. szerda 16:54 - Hírextra

Emlékeztetett arra: Gyurcsány Ferenc és a Apollo Tyres legmagasabb szintű vezetése között megállapodás született arról, hogy az indiai vállalat következő beruházását - egyben első európai termelőkapacitását - Magyarországon valósítja meg, a gyár helyszínéül Gyöngyös ipari parkját választották.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: a Michelin, a Bridgestone és a Hankook Tire után tehát újabb csúcstechnológiás gumiabroncsgyártó választotta Magyarországot, így az ország ebben az iparágban meghatározó szerepet tölt be a világon.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint a döntést tízfordulós tárgyalás előzte meg, amelyet a cég a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht.-val (ITDH) és a gazdasági tárcával folytatott.
A szóvivő hozzátette: a beruházás elnyeréséért Magyarország Szlovákiával volt versenyben. A magyar üzleti környezetnek és infrastruktúra-ellátottságnak köszönhetően azonban a mintegy 4 millió euróval, vagyis 1 milliárd forinttal kisebb közvetlen támogatási ajánlat ellenére Magyarországot választotta helyszínül a vállalat - hangoztatta. Mint mondta, a magyar kormány közel 27 millió eurós, átszámítva 6,9 milliárd forintos támogatást biztosít a beruházáshoz.

A kormányszóvivő beszámolt arról: a beruházás két fázisban valósul meg, összesen 330 millió euró, azaz 84 milliárd forint értékű működőtőke beáramlást jelenthet. Az első fázisban 200 millió, átszámítva 50,9 milliárd forint, míg a másodikban 130 millió euró, vagyis 33,1 milliárd forint értékben - ismertette a részleteket.

Kitért arra: az első fázisban kilencszáz munkahely jön létre hazánkban, a másodikban pedig további hatszáz. A tervezett magyar üzem kapacitása hétmillió gumiabroncs évente.
Daróczi Dávid közölte: az alapkőletétel a tervek szerint április 13-án lesz, akkortól számítva 18-20 hónapon belül indulhat meg a termelés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását