2024. április 28. - Valéria

Kényelem és elegancia

A kényelem és az elegancia kettőssége jellemzi leginkább a következő őszi-téli divatszezont, amelyben mind a hölgyek, mind az urak öltözékében nagy szerepet játszanak majd a kötött ruhadarabok.
2008. január 24. csütörtök 07:55 - Hírextra

A legújabb trendekről a német divatintézet üzletvezetője árult el részleteket Düsseldorfban, néhány nappal az Igedo Divatvásárok kezdete előtt. A női kollekciókban az apró részletek összessége fogja meghatározni az új vonalat - mondta Gerd Müller-Thomkins. Ebből adódóan kulcsszerep jut majd az egymáshoz hagyományosan nem passzoló anyagok, például a gyapjú és a nejlon vagy a prém és a selyem kombinálásának. Az egyes ruhadarabok párosításában is az ellentétek fognak dominálni: az új trend szerint gond nélkül lehet viselni bomberdzsekit feszülő csőnadrággal, illetve cicanadrágot bő kabát alatt.

Müller-Thomkins szerint az őszi-téli szezonban némileg férfias jellegű lesz a női divat, amelynek meghatározó darabjai lesznek a fiús szabású nadrágok és zakók is. Egyedül a nadrágkosztümök lehetnek majd kivételek, ahol a hangsúlyos részletek több eleganciára és egyéni mozgástérre adnak lehetőséget.

A színek terén egyértelműen a sötét árnyalatok uralkodnak majd - vélekedett a trendszakértő. A fekete és a szürke valamennyi tónusa divatos lesz, ezeket a színeket jól kiegészítik majd a bézs, a karamell és a mézszín árnyalatai. A kiegészítők színvilága várhatóan kevésbé lesz rikító, az ibolyakék, a padlizsán és a sötétsárga visszafogott tónusai dominálnak majd.

A férfiak divatját elegáns, szűk szabású ingek, nadrágok és zakók, valamint kétsoros öltönyök uralják majd, elsősorban fekete, szürke, antracit és sötétkék színben. Müller-Thomkins tapasztalata szerint a klasszikus stílus a fiatal férfiak körében is népszerűbbé vált az utóbbi időben. Egyre többen hordanak például nyakkendőt és mellényt, holott ez a viselet néhány éve még kifejezetten régiesnek, divatjamúltnak számított.

A formális öltözékek terén a következő őszi-téli szezonban a V-nyakú pulóverek és a szürke alapon szürke mintás ingek lesznek divatban, amelyekhez keskeny, vörös vagy lila színű nyakkendőt javasolnak a trendszakértők. A divatos lezser szerelések elengedhetetlen darabjai lesznek a norvég mintás pulóverek, valamint a sípulóverek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását