2024. április 25. - Márk

Magyar táncosok vendégszereplése

A Magyar Mozdulatművészeti Társulat Káin-Ábel című előadásával vesz részt tavasszal a kosztromai DIVERSION - Kortárs tánc duettek nemzetközi fesztiválján, illetve a nyár végén a VI. Nemzetközi Táncszínházi Fesztiválon, Poznanban - tájékoztatta a társulat
2008. március 5. szerda 07:15 - Hírextra

Tariska Andrea felidézte, hogy a Magyar Mozdulatművészeti Társulat az utóbbi években többször vendégszerepelt Oroszországban, 2007-ben éppen Káin-Ábel című előadásukkal nyerték el a Velikij Novgorodban megrendezett IX. Nemzetközi Színházi Fesztiválon a "legkifejezőbb előadás" díját.
A sajtófőnök szerint a korábbi évek oroszországi vendégszerepléseinek sikerét bizonyítja az április 27. és május 1. között megrendezett DIVERSION nemzetközi táncfesztiválra szóló meghívás is.
A Moszkva melletti kisvárosban, Kosztromában tartott rangos táncművészeti eseményre, amelyre Kenyából, Franciaországból és Oroszországból érkeznek táncosok, először kapott meghívást magyar társulat - mutatott rá Tariska Andrea.

Tájékoztatása szerint augusztus 17. és 22. között a lengyelországi Poznanban két alkalommal is előadják a Káin-Ábel című produkciót a VI. Nemzetközi Táncszínházi Fesztiválon.

A rendezvényhez kortárs tánc-kurzusok is kapcsolódnak, a XII. International Workshops of Contemporary Dance keretében Fenyves Márk és Pálosi István, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat két vezetője, a Káin-Ábel két táncosa is tart mesterkurzust - tette hozzá a sajtófőnök.

A Káin-Ábel című előadás az ismert bibliai történetből kiindulva azt vizsgálja, hogyan torkollik gyilkosságba az első testvérpár kezdetben szoros kapcsolata. A hófehér tánctéren két fekete alak mozog, szinte egymás tükörképeiként. Az előadás első kétharmadában még nincs Káin és nincs Ábel, csak két fivér, akiknek mozdulatai, gesztusai, szinte pillantásuk is felcserélhető. A titokra, a szereplők kilétére csupán az utolsó pillanatban, a testvérgyilkosság pillanatában derül fény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását