2024. április 19. - Emma

Újra jön a Morcheeba

A budapesti Petőfi Csarnokban lép fel és mutatja be legújabb albumának dalait a Morcheeba nevű brit formáció április 28-án. A világhírű, trip-hop, rock, rythm and blues és pop elemeket vegyítő zenekar legújabb, Dive Deep című albumának számait adja elő a
2008. március 12. szerda 16:20 - Hírextra

A világszerte több mint hatmillió lemezt eladó duó, a Godfrey-fivérek ezúttal nem egyetlen énekessel rögzítették új albumukat, hanem különböző vendégelőadókat kértek fel a közreműködésre.

A lemez első, Enjoy The Ride című dalában például a hetvenes évek egyik híres brit énekesnője Judie Tzuke hangja csendül fel, aki az album második felében található Blue Chair című dalban is remekel.

Rajta kívül több számban hallhatjuk a nagyszerű svéd énekest, Thomas Dybdahl-t, három dalban is jeleskedik a Godfrey-testvérek által felfedezett francia énekesnő, Manda, valamint a New York-i rapper, Cool Calm Pete is szerepel még a lemezen.

Az új, tizenegy számot tartalmazó Morcheeba-albumon először szerepel nem eredeti szerzemény: a Run Honey Run egy John Martyn-feldolgozás, amely jól példázza a Godfrey-testvérek zenei sokszínűségét és a hetvenes évek zenéje iránti vonzalmát.

A Morcheeba legutóbb 2007. augusztus 20-án lépett fel Magyarországon: akkor a siófoki Coke Club szezonzáró koncertjén arattak kirobbanó sikert.

A Morcheeba sikereinek emblematikus énkesei, Skye Edwards, valamint Antidote című albumon szereplő Daisy Marty már nem tagja a formációnak, a zenekar azonban még mindig a régi. A Godfrey-fivérek mellett idén azonban egy új és nagyon izgalmas énekes áll majd a Petőfi Csarnok színpadán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását