2024. március 29. - Auguszta

Magyar népmesék Indiában

Nagy érdeklődés mellett mutatták be a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központban hétfőn este a Hungarian Lok Kathaein című hindi nyelvű kötetet, amely 10 magyar népmesét tartalmaz. A magyar népmesék fordításkötetet Indu Mazaldan író műfordító mut
2008. március 18. kedd 09:26 - Hírextra

A magyar népmesék fordításkötetet Indu Mazaldan író műfordító mutatta be a nagy számú érdeklődőnek. Ő maga is sok magyar művet ültetett át hindi nyelvre. A mesekönyvet Indu Kant Angiras indiai író, költő műfordító tette át hindire. Ő azon kevesek közé tartozik, aki nem közvetítő nyelv segítségével, hanem közvetlenül, eredeti magyar művekből készíti a műfordításokat - mondta el az MTI-nek Lázár Imre, a magyar intézet igazgatója.

A fiatal író a delhi magyar intézetben kezdett magyarul tanulni, majd a Delhi Egyetem hungarológia szakán Köves Margit tanítványaként szerzett diplomát. Nyelvtudását egy 2000-ben elnyert egyéves ösztöndíjjal Magyarországon tökéletesítette.

Első műfordításait a magyar irodalomból az Abhineta Ki Mritju című kötetben közölte. A könyv neves magyar írók elbeszéléseit tartalmazza hindi nyelven. Indu Kant Angiras az egyik rangos indiai irodalmi szervezet főtitkára, több verseskötete jelent meg és számos antológiát is szerkesztett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását