2024. április 19. - Emma

Nem ismernek alkut – mégis médiabarátok

Kowalsky Balázs Gyula a Black-out énekeseként tett szert nagy népszerűségre a rockrajongók körében. Sok hányattatásokkal és aranylemezekkel teli év után Kowa új formációban próbált szerencsét, ez lett a Kowalsky meg a Vega. Kicsit slágeresebb zenét játsza
2008. március 20. csütörtök 18:50 - Constantinovits Milán
Amikor a szerkesztőségbe lép, derűsen üdvözöl mindenkit, szemmel láthatóan a Pont FM-ben épp az előbb véget ért hosszú interjú sem fárasztotta le. Bézbólsapka, kis körszakáll, és sok-sok tetoválás alapján vérbeli fémevő rockernek vélhetnénk, de amint beszélgetni kezdünk, inkább egy vidám, örökmozgó zenész képe rajzolódik ki.

Hogyan keletkezett a Kowalsky meg a Vega? Tudatos történet vagy spontán ötlet volt?

1999-benvetődött fel egyáltalán a zenekar gondolata. 2003-ban megjelent az első lemez, ami első megnyilvánulásunknak tekinthető. Előtte nem volt koncert sem. Vagyis most bő négy éves a csapat. Először csak saját kedvtelésünkre csináltuk az egészet, de amikor megtapasztaltuk az első album hihetetlen fogadtatását, akkor döntöttük el, hogy érdemes komolyabban foglalkozni a történettel. Nem volt ez előre megtervezve, még annyira sem, hogy kiadunk egy második lemezt! Imádjuk a műfajt, ezért fogtunk bele, semmiféle marketingkutatás nem volt előtte.



Azért halad a szekér, három albumon és egy koncertfelvételen is túl vagytok. A rajongók türelmetlenül követelik az új lemezt. Mikorra, hogyan várható?

A kérdés találó, sőt, ez a legfontosabb információ jelenleg velünk kapcsolatban! Az új album hosszabb ideje készül, és most jutott el a végső fázisba. Még kicsit helyrepofozzuk a hangzást, és május végére szeretnénk kihozni. Október 24-én lesz a Petőfi Csarnokban a lemezbemutató, de nincsen kifejezett turnéja az anyagnak. Játszunk, megyünk folyamatosan mindenfelé. Májusig több számot is szeretnénk elővezetni a fontosabb állomásokon, és később rendszeresen játszani fogjuk az albumot. Nem az egészet, mindig csak pár számot, hadd szokja a közönség! Októberben viszont a teljeset előadjuk, erőteljes vizuálisan háttértámogatással.

Mit lehet tudni az új anyagról? Maradtok a megszokott, laza Vega-stílusban?

Mit mondhatnánk? Hát ez lesz az eddigi legjobb! (nevet) Három lemeznyi anyagot játszunk évek óta, így a műfaj nem fog kanyarogni jobbra meg balra. Egyrészt az eddigi stílus nekünk is tetszik, másrészt a közönségnek is bejön. Ami különbség eddig hallható volt a lemezeken, azok mind az eltérő hangszerelésből adódnak. De ez kell is, mert ha ugyanúgy lenne hangszerelve mondjuk az első, meg a harmadik korong, akkor a számokat összekeverve nem ismernéd fel, hogy melyik honnan van. Vagyis a stílus nem változik, a hangszerelés pedig ízlés dolga, kinek ez jön be, kinek az. Koncerteken amúgy is egységesnek tűnik a produkció. Arra viszont nagyon törekszem, hogy széles legyen a spektrum, mindenféle hangszer, meg hangzás megjelenjen. A negyedik lemezen megjelenhet egyben minden, amit eddig alkalmaztunk. S ha még azt is kitaláljuk, hogy zúzunk mint állat, akkor meg teljesen kész a dolog! (nevet)



Ma már egy album sem lehet igazán közismert klipek nélkül.

Terveztünk egy olyan videoklipet, amit csak interneten lehetne elérni. Ez lenne a bemutatója, felvezetése az új albumnak, egy kis ízelítő belőle. Csak ehhez össze kellene kapunk magunkat, sok idő elment ugyanis a stúdiómunkálatokkal, és egy betegség is lekötött. A szokásos tévéklip pedig az albummal egy időben lát majd napvilágot. Először egy, aztán lehet, hogy több.

Meglepetések várhatóak?

Tizenkét számos lett az album, extrák most is lesznek, elrejtünk majd pár poénos meglepetést is, de ezeket majd meglátjátok!

Mennyire törekedtek a rádióbarát hangzásra egy új lemez írásakor? Tényező ez?

Összekapcsoljuk a kellemeset a hasznossal, de nem gondolkozunk azon sokat, hogy kinek mi jön be és mi nem. Az utóbbi időben következetesen kiállok bizonyos hangszerelési kérdésekben. Van egy remek producerünk, Nemez Csaba, néha összeszólalkozunk, de én mindig amellett vagyok, hogy ha valamit jónak találunk, ne azt nézzük, hogy áll majd hozzá a média. Ha én például egy bilicsörgést akarok hallani, mert az illik oda, akkor nem tágítok. Nyilvánvalóan meghallgatom a producert is, hiszen egy tekintélyes, ügyes szakember véleményére adunk. A végeredmény pedig úgyis eljut a közönséghez, ezt mutatják a telt házas koncertek is. Helyi szinten slágerlistákon vannak a számaink, bár a vezető rádiók nem játszanak minket. Majd talán megpuhulnak...



Kihagyhatatlan kérdés rockzenekarok esetében: mi volt a legemlékezetesebb koncertélményetek?

A legutóbbi koncertünk azért emlékezetes, mert Cha-cha születésnapját ültük meg egyben. Nem szerencsés egyébként ez a párosítás (felnevet), hogy bulizni és fellépni is mész! Rutinból tökéletesen megoldottuk a dolguk, de hát azért rendesen támogatni kellett egymást... (mosolyog). De arra ügyeltünk, hogy a közönségnek ne tűnjön fel semmi, kívülre nem is jön semmi át. Na most ez az az élmény, amit nem tudunk elmesélni, mert mi éltük át. (nevet) A közönséget is magával ragadta egyébként a hangulat, fergeteges buli kerekedett, el is döntöttük, hogy ezentúl minden születésnapot koncerttel kötünk egybe. Olyan sztorit azonban, hogy szétrúgtuk a szállodát, na olyat nem fogsz tőlünk hallani, erre vigyázunk. Nem botrányozunk, rendes gyerekek vagyunk mi...

Honlap és fotók: www.kowalskymegavega.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását