2019. március 26. - Emánuel

Egy igazi rocklegenda lép fel nálunk

Egy igazi rocklegenda, a brit Uriah Heep lép fel a jövő héten csütörtökön a Petőfi Csarnokban. A zenekar számos személyi változással ugyan, de közel négy évtizede aktív. Az 1969-ben alakult együttes a nevét Charles Dickens: David Copperfield című regényén
2008. március 21. péntek 14:23 - Hírextra

Az együttes sokféle stílusban alkotott a progresszív rocktól a heavy metalig.

Első lemezük, a Very 'eavy... Very 'umble, amely Amerikában Uriah Heep címmel jelent meg, úttörő volt a heavy metal történetében, a kemény hangzás mégsem nyerte el a korabeli kritika tetszését, s az akkoriban igencsak elkényeztetett közönség sem repítette őket a listák csúcsaira.

A Uriah Heep mindenesetre szívósnak bizonyult, több mint húsz stúdióalbumot és 15 koncertalbumot jelentettek meg az évtizedek során. Salisbury című második lemezükön hallható korai nagy slágerük, a Lady In Black. Ezek mellett legalább két tucat válogatáslemezt őríznek rajongóik, tavaly is több jelent meg.

A nyolcvanas években az Egyesült Államokban és Nagy-Brittaniában is kultuszzenekarrá lettek, de eljutottak a Szovjetunióba (itt készült egyik legjobb koncertlemezük), a Balkán-félsziget országaiba, Skandináviába, Németországba és Japánba, sokfelé stadionokat töltöttek meg.

Az együttes felállása a nyolcvanas évek közepére stabilizálódott és a Bernie Shaw (ének), Mick Box (gitár), Phil Lanzon (billentyűs hangszerek), Trevor Bolder (basszusgitár) és Lee Kerslake (dob) összetételű csapat 1986-tól egészen tavalyig nem változott. Akkor Lee Kerslake egészségügyi problémái miatt kilépett, helyére Russell Gilbrook került, aki többek között Tony Iommival és Van Morrisonnal dolgozott együtt.

A zenekar általában novemberben rendezi meg Londonban a The Magician's Birthday Party-t (ez egyik albumuk címe) - ilyenkor a világ minden tájáról érkeznek Uriah Heep rajongók, és a régi zenekari tagok is csatlakoznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását