2024. április 24. - György

A Who együttesé a VH1 Rock Honor

Az angol Who együttes kapja 2008-ban a VH1 zenés csatorna Rock Honors elnevezésű díját. Ebből az alkalomból a több mint negyven éve alakult legendás brit együttes életben lévő tagjai együtt lépnek színpadra júliusban.
2008. március 26. szerda 12:31 - Hírextra
Ezt a díjkiosztót harmadik alkalommal rendezik meg A Who együttesre most azért esett az amerikai csatorna választása, mert az 1964-ben berobbant banda meghatározta a rockzene fejlődését és a műfaj egyik csúcspontjaként egy egész korszak jelképévé vált.

Mint Tom Calderon, a VH1 zenés csatorna ügyvezető alelnöke fogalmazott, a Who meghatározó együttese volt a rockkorszaknak, áttörte a műfaji határokat, közel hozta egymáshoz a rockrajongókat és számtalan együttest ösztönzött arra, hogy a maga útját kövesse.

A Who együttest ünneplő kétórás showműsort július 12-én rögzítik, majd a felvételt július 17-én sugározza a VH1, a VH1 Classic és az MHD csatorna.

Nemcsak napjaink rockzenészeinek produkcióival, hanem filmekkel, üdvözlő beszédekkel is köszöntik majd a Who együttes tagjait.

Az eredeti csapatból ma már csak Pete Townshend gitáros, az első számú zeneszerző, a banda esze és Roger Daltrey, az együttes énekhangja, egyebek között a Tommy című rockopera főszereplője él. Keith Moon, az eredeti dobos éppen harminc esztendeje halt meg alkoholmérgezés és gyógyszer-túladagolás következtében. Az együttes másik alapító tagjával, John Entwistle basszusgitárossal 2002-ben szívroham végzett.

A Who olyan számokkal írta be nevét a rock nagykönyvébe mint a My Generation, a The Kids Are Alright, az I Can,t Explain, a Pinball Wizard (a Tommy betétdala), valamint az ugyancsak korszakos jelentőségű Quadrophenia című rockopera. Az együttes ott volt a montereyi, a woodstocki fesztiválon, Wight szigetén, bekerült a Rock and Roll halhatatlanjai közé..

Egyelőre nem lehet tudni, hogy Townshend és Daltrey milyen mai zenészekkel lép majd fel a műsorban. Mint a zenés csatorna illetékese közölte, ennek bejelentésével megvárják az érintettek megerősítését.

A díjat ezúttal harmadik alkalommal adják át. A Who előtt elnyerte ezt az elismerést a Queen, a Kiss, a ZZ Top és a Genesis együttes. Ebben az évben egyedül a Who együttesé lesz ez a megtiszteltetés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását