2024. április 19. - Emma

A tinédzserek többsége már tizenöt éves korában túlesik az első szexuális élményen

Az osztrák tinédzserek többsége már tizenöt éves korában túlesik az első szexuális élményen - legalábbis ez derül ki abból a felmérésből, amely szerdán jelent meg az osztrák sajtóban.
2008. április 2. szerda 14:47 - Hírextra

A közvélemény-kutatás keretében több száz középiskolás tanulót faggattak ki "bizalmas titkaikról". Arra a kérdésre, hogy mikor veszítette el szüzességét, jelentős részük azt válaszolta, hogy már 15 évesen. És hogy milyennek találták az első kalandot? Nos, zömük csupán kielégítőnek. Ám ha már túljutottak az elsőn, egy csapásra megjött a szexuális étvágyuk: a megkérdezett tizenévesek több mint két partnerrel dicsekedtek el a felmérésnél.

Igazán azonban nem is az ágyban, hanem a késő éjszakába nyúló partikon szeretik levezetni a mindennapi feszültséget az osztrák fiatalok, akik havonta 72 eurót költenek különböző partikra és éjszakai rendezvényekre. Ráadásul a szeszesital okozta mámort már korábban - zsenge 14 évesen - megismerik, mint a szexet.

Viszont meglepően takarékosan bánnak a mobillal. Noha a felmérésben részt vett tizenévesek havonta 272 sms-t küldenek barátaiknak és ismerőseiknek, 22 eurónál többet nemigen költenek mobilra. Igaz, 71 százalékuk bevallotta, hogy anélkül már létezni sem tudna.

A számítógép előtt naponta két órát töltenek.

Az iskolával és a tanulással ugyanakkor fölöttébb hadilábon állnak. Ha be is mennek az órákra, legkevésbé sem arra figyelnek, amit a tanár mond (vagy szeretne mondani) nekik - szívesebben trécselnek egymással. De ha ahhoz sincs kedvük, akkor egyszerűen kihagyják az órát, és zömmel otthon lóbálják a lábukat. Félévenként átlag 33 órát hiányoznak az iskolából.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását