2024. április 20. - Tivadar

Táncház találkozót rendeznek a hétvégén

Táncház és népművészeti vásár mellett koncertek, lemezbemutatók, kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket a fővárosban a hétvégi országos táncházi találkozón és kirakodóvásáron - tájékoztatta Berán István, a rendezvényt szervező Táncház Egyesület
2008. április 7. hétfő 20:47 - Hírextra
A háromnapos programsorozat pénteken a Budai Vigadóban a Halljunk szót ...! című gálakoncerttel kezdődik, amelyen a Bem Táncegyüttes, a Bihari Táncegyüttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes, a Muzsikás, a bagi Muharay Elemér Népi Együttes és a Jászság Népi Együttes mellett a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei is fellépnek.

Berán István közlése szerint szombaton és vasárnap a Papp László Budapest Sportarénában Kodály Zoltán, a népzenekutató címmel kiállítást nézhetnek meg a látogatók, de historikus és népi hangszerekben is gyönyörködhetnek. Hagyomány és tudomány címmel pódiumbeszélgetést rendeznek, valamint néprajzi dokumentumfilmeket vetítenek az etno mozi keretében. A sportarénában reneszánsz koncertet és táncházat is tartanak.

Az ügyvezető igazgató szerint a XXVII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár "interaktív, a közönség aktivitására épülő seregszemle: a népzene, a néptánc, a népművészet hivatásos, műkedvelő, illetve hagyományőrző előadóinak seregszemléje".

Mint mondta, "van igény" az ilyen jellegű rendezvényekre. Rámutatott arra is, hogy a hétvégi programokkal olyan élményt szeretnének nyújtani az embereknek, amely által a népművészet életük részévé válhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását