2024. április 20. - Tivadar

Őrzik a követséget

Állandó őrszemet állított a rendőrség a budapesti kínai követség elé - tudta meg a HavariaPress. A VI. kerületi Bajza utca és a Benczúr utca sarkán álló követségi épület előtt mától egy zöldre festett deszka tákolmány virít, s a házilagos készítésű, forgá
2008. április 21. hétfő 17:32 - Hírextra

Mint emlékezetes, néhány évtizede számos hasonló rendőrbódé állt a Budapestről kivezető utak mentén és a követségek előtt, de azokat a rendszerváltás után folyamatosan megszüntették, a bódékat pedig feldarabolták és elszállították. Most azonban a BRFK - minden bizonnyal az elmúlt hetek követséget ért támadásai miatt - újra úgy ítélte meg, hogy szükségessé vált a követség őrzése.

A Kínai Köztársaság követségén egyébként még mindig láthatók azok a festéknyomok és feliratok, amiket a közelmúltban a Tibet függetlenségéért demonstráló tüntetők, illetve "festékbombáik" hagytak az épület falán. Más kérdés, hogy a rendkívül igénytelenül elkészített rendőrbódé legalább olyan lehangoló látványt nyújt városképi szempontból, mint a festékkel elcsúfított követségi épület.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását