2024. április 19. - Emma

Esélyegyenlőségi turné

Koncertek, kézműves-foglalkozások és vásár várja az érdeklődőket a Fogadd el fogadj el! elnevezésű országos programsorozat nyitórendezvényén, amelyet május elsején tartanak az 56-osok terén (volt Felvonulási téren).
2008. április 28. hétfő 18:08 - Hírextra
Magyarországon mintegy 600 ezer fogyatékos ember él, a közvetlen családtagokat is számítva, majdnem kétmillió embert érintenek a fogyatékossággal együtt járó nehézségek. Ebből körülbelül 60 ezer az értelmi és halmozottan fogyatékos, autista emberek száma a Kézenfogva Alapítvány adatai szerint.

Az alapítvány három éve indította el a Fogadd el, fogadj el! elnevezésű kampányt az értelmi fogyatékos és az egészséges emberek párbeszédének elősegítése érdekében. A programsorozat nyitórendezvényét május elsején tartják a Felvonulási téren 10 és 18 óra között.

A Magyar Telekom Színpadán fellép az Animal Cannibals, az Energy Dance Stúdió, a Juhász Zsófia Református Gyerekotthon, a Kormorán Memory Band, a Napsugaras Jeltánc Együttes, a Nemadomfel együttes, a Palinta Társulat, a Szivárvány együttes, a Batyu Színház, Fesztbaum Béla színművész, Gulyás Ildikó nadantam táncosnő és az Unisex. A fogyatékos emberek segítségével egész nap tartanak kézműves foglalkozásokat, az általuk készített alkotásokból pedig vásárt rendeznek. Az érdeklődőket arcfestés és mászófal várja még - tudatta közleményében a Kézenfogva Alapítvány.

Akárcsak a korábbi években, idén is egy különleges kamiont indítanak útnak, amely az országot bejárva, különböző rendezvényhelyszíneken hívja fel a figyelmet a közvélemény-formáló eseménysorozatra. A kamion a két év alatt mintegy 11 ezer kilométert tett meg.

Az elfogadás kamionjában a látogatók az erre az alkalomra kifejlesztett számítógépes játék segítségével átélhetik, milyen nehézségeket kell leküzdeniük az értelmi fogyatékos embereknek nap, mint nap. Ezentúl megtekinthetik a Tündér vagyok rajzpályázat díjnyertes alkotásait. A video-üzenőfalon pedig elmondhatják benyomásaikat, véleményüket a rendezvényről.
Tavaly mintegy 30 ezer ember vett részt a budapesti programokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását