2024. április 19. - Emma

Családok tízezrei forognak az adósságörvényben

A rendszerváltozáskor megnyílt adósságörvényben még mindig több tízezer régi OTP-hiteles család forog - írta szerdai számában a Népszabadság. A lap szerint már formálódik az új adósságcsapda is.
2008. május 21. szerda 08:02 - Hírextra

Az 1989 előtt felvett kölcsönök kamata sokszorosára emelkedett, így sokan "hátralékosokká" váltak. Az állam a százezreket érintő ügy rendezésében 1998-ban, majd 2001-ben is szerepet vállalt, és támogatással segítette a visszafizetést, ám sok adós sorsáról nincs információja a szociális tárcának.

Az OTP tavaly év végén 56 ezer, a régi feltételek mellett felvett lakáshitelt tartott nyilván. A behajtásra átadott kölcsönszerződések száma meghaladja a tizenötezret, tavaly e körben 108 ingatlanárverést tűztek ki.

A Népszabadság szerint miközben a "régi örvény" még mindig forog, lassan formálódik az új is. A 2000-ben bevezetett kamattámogatás évi 220 milliárdos költségvetési tételének csökkentése érdekében előbb az igénybe vevők körét, majd a támogatás mértékét és a hitelösszeg nagyságát csökkentették.

Az Államreform Bizottság tovább csökkentené a költségvetési tételt, ezért a forintalapú új lakáshitelek állami támogatásának megszüntetését, illetve a korábbi kölcsönök előtörlesztésének ösztönzését javasolták a kormánynak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását