2024. május 2. - Zsigmond

Legyen édes és bájos, de ne giccses!

A Gyermeknaphoz igazította budapesti premierjét az első francia gyerekszoba-szaküzlet, amelynek munkatársai a kicsi személyiségének megfelelő lakberendezési tanácsokkal szolgálnak a szülőknek, és ha kell, beszerzik az összes bútort és kelléket is.
2008. május 27. kedd 09:34 - Hírextra

A francia cég a világ nagyvárosaiban, az utóbbi időben pedig a volt szocialista országok fővárosaiban is jelen van. A franchise alapon működő magyarországi szalonban a családok szokásainak és a gyermek személyiségének ismeretében vállalják a gyerekszobák megtervezését és kivitelezését.

A kész szobának azonban nemcsak ehhez,, hanem a lakás egészének stílusához is illeszkednie kell - mondta az MTI munkatársának a megnyitón Valerie Expert, a hálózat tanácsadója, az egyik tulajdonos. Ha minimál vagy high tech az otthon uralkodó stílusa, akkor furcsa lenne egy túldíszített, csupa girland, rózsás-masnis szoba a gyereknek.

Az a tapasztalat, hogy sok családban tetemes összeget fordítanak a konyhára, a fürdőszobára vagy a kertre, a gyerekszoba pedig mindig a legkisebb helyiség, és nem tartják olyan fontosnak esztétikumát. Pedig ez jó befektetés, hiszen hatással van a gyerek fejlődő ízlésére - tette hozzá Expert.

Nem utolsó szempont, hogy mennyire tud együtt "nőni" a gyerekkel a szobája. Ebben többfunkciós bútorok segítenek: ami régen pelenkázóasztal volt, az most lerakóvá, kis íróasztallá vagy gépasztallá avanzsál.

A belvárosi szalonban - amely a 65. a világon - mintaszobákat is megtekinthet az érdeklődő. Ezekben a legutolsó lakberendezési trend szerinti divatszínek dominálnak - a wenge a halvány pisztáciazölddel, a világoslila olykor ezüsttel, a pirosak barnával - de előfordulnak természetesen az újszülöttekhez illő, pasztell árnyalatok is.

Arra törekednek a designerek és lakberendezési tanácsadók, hogy "édes és bájos" legyen az összkép, de ne giccses. Egészen 18 éves korig terveznek szobákat.

Az is előfordul, hogy egy-egy konkrét keretösszegig kezd gondolkodni a tervezéssel és beszerzéssel megbízott szakember. Miután a belsőépítész megismerkedett a gyerekkel és a szülőkkel, felvázolják neki elképzeléseiket, a lakberendező pedig szétnéz a hazai és külhoni piacokon, nekifog a tervezésnek és a beszerzésnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását