2024. április 19. - Emma

Csökkennek az adminisztrációs terhek

Az MSZP szerint az embereknek terhet jelentő kisebb ügyek elintézését könnyíti meg az a kormány által is elfogadott javaslat, amely a parkolásra, a gáz- és vízórák karbantartására vonatkozik - mondta Halmai Gáborné, az MSZP országgyűlési képviselője pént
2008. május 30. péntek 13:21 - Hírextra
Korábban is volt már egy olyan szabály, hogy záros határidőn belül el kell indítani a szabálysértések ügyében a hatósági behajtást, de ennek kell, hogy legyen egy ésszerű határideje - közölte a parkolást érintő javaslatról a képviselő.

Halmai Gáborné azt mondta, az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága által előkészített, a polgári perrendtartást módosító javaslat szerint az ilyen pereket a feltételezett szabálytalan parkolás időpontjától számított egy év belül lehetne a jövőben elindítani.

Kérdésre válaszolva példaként említette, hogy egy négy éve történt parkolás ügyében folyó per terveik szerint megszűnne a törvényjavaslat elfogadása után.

A képviselő a vízórák hitelesítése kapcsán elmondta: a hatévente kötelező csere idejére a vízóra-hitelesítést végző szolgáltatónak az ideiglenes vízórát ingyenesen kell az előfizető rendelkezésére bocsátania.

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy a gázkészülékek esetében ötévente kötelező a műszaki ellenőrzés. Hozzátette: jövőben az ellenőrzés elmaradását annak kell bizonyítania, aki erre hivatkozni kíván, azaz a biztosító a kár megtérítését nem utasíthatja el az ellenőrzés elmaradására hivatkozva, ha azt nem bizonyította.

Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy a kabinet támogatja az alkotmányügyi bizottságnak azt a javaslatát, amely egy évben határozná meg azt az időszakot, amelyen belül a parkolási társaságok pert indíthatnának az autósok ellen nemfizetés miatt; a kabinet döntést hozott a lakosság adminisztratív terheinek csökkentése érdekében is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását