2024. május 2. - Zsigmond

Letisztult formák, és a lilásbarnás bazaltszín a divat

A letisztult formák, a csokoládébarna helyett a lilásbarnás bazaltszín, természetes fánál az amerikai és az európai dió, festettnél a zöld-fehér kombináció a bútordivat jellegzetességei, amelyekben a Pannon Design Bútor- és Lakberendezési Kiállítás látoga
2008. május 30. péntek 21:25 - Hírextra

Pakainé Kováts Judit, a szervező Faipari Tudományos Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: harmadik alkalommal rendezik meg a bemutatót az Ikva-parti városban. Ezúttal több mint 2000 négyzetméteren 75 kiállító vonultatja fel újdonságait. Bútorgyártók, kereskedők, designerek, tervezőművész és terméktervező egyetemi hallgatók állítják ki terveiket, portékáikat. Design bútorokat, egyedi és nagysorozatban előállított bútorokat egyaránt láthat a közönség. A kiállítás gazdag anyaga segíti eligazodni a lakáskultúra divatirányzatai között az érdeklődőket.

A bútorokat sokszólamúság jellemzi - mondta Bánhalmi Gábor faipari mérnök, belsőépítész. Fogalmazása szerint lekerekített formavilág, szecesszióból átvett indás motívumok, textilben a virágdíszítés, másutt a modern vonalú fekete-fehér festett lakberendezési tárgyak jelzik a divatirányt, amely jól érzékelhető volt az egyik legismertebb nemzetközi szakmai bemutatón, a milánói kiállításon - ismertette a szakember. Hozzátette: ezek az irányzatok a soproni kiállításon is jelen vannak.

A soproni programot nemzetközi kovácstalálkozó színesíti. Az ország minden részéből és a határon túlról is érkeztek szakemberek, akik a kézműves tradíciókat kovácsművészeti kiállításon, szakmai tudásukat pedig kovácsművészeti versenyen mutatják meg.

A szervezők bíznak benne, hogy az idei látogatottság felülmúlja a tavalyi érdeklődést. Mintegy 7 ezer látogatóra számítanak vasárnap estig. Tavaly 5700-an voltak kíváncsiak a bútordivat soproni bemutatójára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását