2024. április 24. - György

Túlélte az abortuszt egy csecsemő

Túlélte az abortuszt egy nyolchetes magzat Nagy-Britanniában, és hónapokkal később komplikáció nélkül, csak kisebb fokú veseműködési rendellenességgel jött világra.
2008. június 6. péntek 16:12 - Hírextra
Jodie Percival, a dél-angliai Nottinghamshire-ben élő édesanya annak idején azért döntött terhessége megszakítása mellett, mert attól tartott, hogy a baba - első két gyermekéhez hasonlóan - vesefejlődési rendellenességgel jöhet világra. Percival első gyermeke öröklött vesebetegségben halt meg, második fia pedig súlyos vesekárosodással született, és jelenleg egy vesével él.

A nő fogamzásgátló tabletta szedése mellett esett teherbe. A Daily Mail brit napilapnak elmondta: szörnyű érzés volt a terhesség megszakítása mellett dönteni, ám nem tudta elviselni annak gondolatát, hogy még egy gyermekét elveszítheti.

Néhány héttel a beavatkozás után Percival mozgást érzett a hasában, ezért felkereste az orvosát, aki közölte vele: 19 hetes terhes. A 25 éves nő alig tudta elhinni, hogy ez ugyanaz a terhessége, amelyről azt gondolta, hogy megszakíttatta. Első dühében felháborodott levelet írt a kórháznak, amely válaszában bocsánatot kért tőle, és azzal védekezett, hogy ez kifejezetten ritka jelenség.

A Fox News amerikai hírtelevízió orvosszakértője szerint Percival esete közel sem egyedülálló. A terhesség korai, hatodik, hetedik vagy nyolcadik hetében elvégzett abortuszok során előfordul, hogy az orvos nem tudja eltávolítani a magzatot, amely ilyenkor - az anya tudta nélkül - tovább fejlődik - mondta Manny Alvarez.

A sikertelen terhességmegszakításoknak az a veszélye, hogy a baba károsodással fejlődhet tovább, ezért szükségesek ilyenkor az utóvizsgálatok.

A terhesség felfedezése után készült ultrahangfelvételek kimutatták, hogy a magzatnak rendellenesen fejlődik a veséje. A kisbaba végül három héttel idő előtt született meg tavaly novemberben. Bár veséje nem teljesen egészséges, az orvosok szerint a betegsége nem túl súlyos, és várhatóan normális életet tud majd élni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását