2024. április 20. - Tivadar

Lehetetlen helyzetben az orvosi szakképzés a KDNP szerint

A KDNP felszólítja az egészségügyi minisztert és az orvosi egyetemeket, hogy méltányos és elfogadható megoldást találjanak arra, hogy a szakképesítéssel már rendelkező orvosoknak további szakképesítés megszerzésekor ne kelljen közel egymilliós évi térítés
2008. június 12. csütörtök 15:42 - Hírextra
Mindezzel megelőzhető lenne, hogy elinduljon a kórházak orvosi karának szakmai leépülése, amely speciális osztályok megszűnéséhez vezethet.

A Kereszténydemokrata Néppárt elfogadhatatlannak tartja, hogy az egészségügy jelenlegi helyzetében a szakképesítéssel már rendelkező orvosok további szakképesítésének megszerzését a magas térítési díjak szinte lehetetlenné teszik. Az egyetemi szakképző helyek képzési díjként 84.000.-Ft/hó térítési díjat állapítottak meg. A rendkívül nehéz gazdasági helyzetben lévő kórházak, sem az átlagban 130.000 forintos havi fizetéssel rendelkező orvosok a közel egymillió forintos évi térítési díjat nem tudják kifizetni.

A Semmelweis Egyetem jó példával járt elöl, amikor a 92/2007. számú határozatával felfüggesztette a térítési díj fizetését és a szenátus felhatalmazta a rektort, hogy a társegyetemekkel erről tárgyalásokat folytasson. A korábbi határozatról az értesítést az egészségügyi intézmények 2008. június 9-ével kapták meg.

A KDNP elfogadhatatlannak tartja a jelenlegi helyzetet ezért mind a betegek, mind az orvostársadalom érdekében felszólítja az orvosi egyetemeket, és az egészségügyi minisztert, hogy méltányos és elfogadható megoldást találjon a problémára, hogy ne induljon el a kórházak orvosi karának szakmai leépülése, mely speciális osztályok megszűnéséhez vezethet.


Dr. Nagy Kálmán
a KDNP országgyűlési képviselője,
az Egészségügyi bizottság tagja

Kiadó: KDNP frakció
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását