2024. április 20. - Tivadar

A csoportelsőségről is dönthet a ma esti svéd-spanyol meccs

Meglehet, már a csoportelsőségről is dönt a svéd-spanyol csata a labdarúgó Eb D jelű négyesének szombati nyitóprogramjában, hiszen ha valamelyik csapat nyer, hatpontossá lép elő.
2008. június 13. péntek 12:27 - Hírextra

De győz-e bármelyikük, vagy pontosztozkodással zárul az ütközet az első körben egyformán remeklő két együttes között? - kérdezhetik a látnoki tehetséggel nem rendelkezők, s okkal, hiszen az északiak kevésbé kifinomult technikájához magas fokú atletikusság társul, ami ellensúlyozhatja a korántsem az erőre építő hispániai alakulat felettébb finomra csiszolt futballtudományát, a latinos könnyedséggel párosuló "fentebb stílt". Ami tény: az első fordulóban a svédek maguk alá gyűrték az Európa-bajnoki címvédő görögöket (2-0), miközben a spanyolok a szinte mindig titkos favoritnak számító, de elvi esélyeit valóra váltani eddig sose tudó oroszokat páholták el alaposan (4-1).
    

Hogy egymás ellen mégis mire mehetnek, ahhoz kapaszkodót csak részben szolgáltathat az Eb-selejtező. Tudniillik az egy kvalifikációs részlegbe került riválisok saját pályájukon hozták a kötelezőt: a svédek a 2006-os, stockholmi meccset 2-0-ra nyerték, a végül a skandinávok előtt két ponttal csoportelső spanyolok pedig a 2007-es, madridi derbin diadalmaskodtak 3-0-ra.
    "Nagyon nehéz a svédek ellen játszani. Kiválóan értenek az ellentámadásokhoz, és kitűnő támadóik vannak" - dicsérte a vetélytársat Luis Aragonés, az ibériaiak szövetségi kapitánya.  
    Nem maradt el a szombati rivális méltatásában kollégája, Lars Lagerba:ck sem, aki ekként bókolt:
    

"A spanyolok remekül tartják a labdát, rendkívül veszélyes akciókat tudnak vezetni. Módfelett türelmesnek kell lennünk, és a saját játékunkat játszani, ahogy azt tettük a görögök ellen. Minőségi csapatról van szó, olyannyira, hogy - ha lenne svéd útlevelük - még a kispadon ülő futballistáik közül is többet biztosan betennék saját együttesembe."
    

A kezdőcsapatokat illetően a spanyoloknál nagy valószínűséggel nem lesz semmi változás az oroszok ellen felvonultatott tizenegyhez képest, így az ujjjsérüléssel bajlódó mesterhármas-tulajdonos, David Villa is a kapitány rendelkezésére áll, míg a svédeknél a maródiak listájára került, s nem léphet pályára sem a támadó Christian Wilhelmsson - neki befejeződött az Eb -, sem a védő Niclas Alexandersson. A csatárékpárt azonban ugyanazok a kiválóságok alkotják a válogatottban első gólját éppen a görögöknek rúgó Zlatan Ibrahimovic és a veterán klaszis Henrik Larsson személyében.
    

D csoport, 2. forduló:
Svédország-Spanyolország, szombat 18 ó:

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását