2024. március 29. - Auguszta

Kevin Spacey professzor lett

Kevin Spacey kétszeres Oscar-díjas amerikai filmszínész, aki öt éve a londoni Old Vic színház elismert művészeti vezetője, mostantól az Oxfordi Egyetem professzora. Az egyetem pénteki közleménye szerint a hollywoodi sztár a St. Catherine,s College vendégt
2008. június 13. péntek 21:47 - Hírextra

Kevin Spacey októbertől, az új tanévtől e poszton a Shakespeare-színész Patrick Stewartot követi, aki egyben a Star Trek: Next Generation (Űrszekerek: Következő Nemzedék) című sorozatának sztárja. Korábban e vendégprofesszori állást Stephen Sondheim zeneszerző, Alan Ayckbourn drámaíró, Diana Rigg színésznő töltötte be.

Kevin Spacey a maga részéről nagy megtiszteltetésnek tartja professzori kinevezését, amelynek egyéves időtartama során előadásokat tarthat és workshopokat vezethet a 800 éves, "óriási művészeti hagyományokkal rendelkező" tanintézményben.

A 48 éves Kevin Spacey 1995-ben a The Usual Suspect (Közönséges bűnözők), 1999-ben pedig az Amerikai szépség (American Beauty) című filmben nyújtott alakításért kapott Oscar-díjat. A filmsztár 2003 óta az Old Vic művészeti vezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását