2024. március 29. - Auguszta

Klasszikusok és jazz a Vajdahunyadvárban

A klasszikus művek mellett több dzsesszkoncert is szerepel a jövő pénteken kezdődő vajdahunyadvári nyári fesztivál programjában, az idén 11 hangversenyből álló sorozat zenei palettáját a közönség kívánságára szélesítették .
2008. július 5. szombat 11:57 - Hírextra
"A ligeti zenei fesztivál igazolta létjogosultságát, közkedvelt nyári kulturális eseménnyé vált az évek során" - vont mérleget Bálint Gábor, aki az idén is "teltházas" koncertekre számít.

Kiemelte az idei újdonságok közül a Budapest Szaxofon Kvartett fellépését a Mendelssohn Kamarazenekarral; a kvartett Rimszkij-Korszakov-, Bernstein- és Gershwin-átiratokat ad elő július 31-i koncertjén. Első ízben lesz hallható a ligeti tavi környezetben Bogányi Gergely zongorajátéka, aki Csajkovszij b-moll zongoraversenyét játssza a Szent István Szimfonikus Zenekarral.

Népszerűnek ígérkezik a Budapest Ragtime Band és a Hot Jazz Band koncertje is a Four Fathers együttes vendégszereplésével, az esten a ragtime-tól a swingen át a régi magyar slágerekig hangzanak el dalok július 28-án. Különleges zenei csemegével szolgál az idei nyáron a Javier Galiana and Spice Berberechos klasszikus felállású spanyol dzsesszegyüttes is, amely flamenco zenével zárja augusztus 14-én a koncertsorozatot.

Az immár 19. alkalommal tartandó nyáresti városligeti koncertsorozat visszatérő szereplője a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, amely július 17-én és július 24-én lép fel Lendvay József hegedűművész közreműködésével; az együttest egy Mozart-esten most először vezényli Berkes Kálmán.

A Magyar Virtuózok Kamarazenekara augusztus 4-én és 11-én ad koncertet a Városligetben. A nyári koncertsorozat hagyományos fellépője a Budapest Klezmer Band, amely július 14-én szórakoztatja a közönséget. Ugyancsak visszatérő fellépő a 100 Tagú Cigányzenekar, amelynek programját augusztus 7-én nézhetik és hallgathatják az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását