2024. április 24. - György

Kalandtúra gyémántért

A namíbiai szépség, Claudia Nangula Itembu népszerűsíti azt a jótékonysági kalandtúrát, amelyet Namíbiában rendeznek meg novemberben magyar résztvevőkkel és a győztes csapat tízmillió forintot érő gyémántot nyer.
2008. július 9. szerda 16:52 - Hírextra
A namíbiai egyetemisták tavalyi szépségversenyének győztese egy budapesti étteremben várta a fotósokat és újságírókat, és készséggel állt a kamerák elé egy-egy jó felvétel elkészítéséhez.

A kalandtúra részleteiről Molnár Erik, a Namíbiai Köztársaság budapesti tiszteletbeli konzulja és a verseny ötletgazdája mesélt részletesen.

"Nekem félig-meddig kötelességem, hogy a két ország között kulturális és turisztikai kapcsolatot hozzak létre. Arra gondoltam, hogy Namíbia a gyémánt országa, a vezető iparág pedig a turizmus, így a kettőt jól össze lehetne kapcsolni egy kalandtúrával.

 Ezt leírtam és elküldtem a gyémántipar elnökasszonyának, akinek nagyon tetszett az ötlet, és azt mondta: ők adnak gyémántot".

A versenyre eddig 50 magyar jelentkezett. A legfiatalabb résztvevő 13 éves, a legidősebb 62. Meglehetősen magas a hölgyek érdeklődése is, így várhatóan lesz női csapat is.

A részvételhez 4800 euró (egymillió százötezer forint) nevezési díjat kell befizetni négy főre, amely tartalmazza egy terepjáró tíznapos használatát, vízumügyintézést, élelmiszercsomagot benne ásványvízzel, szendviccsel, gyümölccsel, csokoládéval és belépőt az Etosha Nemzeti Parkba.

A versenyzők november ötödikén indulnak frankfurti átszállással Windhoekbe, Namíbia fővárosába, ahonnan elindulnak a tíznapos útra. Összesen 2500 kilométert tesznek meg és közben különböző feladatokat kell elvégezniük, amiért pontokat kapnak.

Például az Etosha Nemzeti Parkban az kap sok pontot, aki a legtöbb vadállatot tudja lefotózni. A résztvevők útjuk során találkoznak több nomád törzzsel, az egyik például arról híres, hogy tagjai testüket zsírral és vörös sziklaporral kenik be.

A versenyző csapatok pluszpontot kapnak, ha egy-egy tagjuk vállalja, hogy bekenjék testét. A túra egy Ki tud többet Namíbiáról kvízzel zárul. Részletek a www.diamondtrophynamibia.hu/?q=webpage/Nyitolap című honlapon találhatók.

A túrán nem az a cél, hogy a résztvevők minél gyorsabban jussanak el egyik pontról a másikra, hanem hogy megismerjék az országot, annak kultúráját, nevezetességeit - mondta Molnár Erik.

A kalandtúrának jótékonysági küldetése is van: a résztvevők ellátogatnak egy busman alapítványi iskolába és a fiatalok mindennapjait segítő ajándékokat adnak át.

 Kosaras Renáta festőművész az elsők között csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. Fiatal művésztársaival együtt rajzeszközöket küld a gyermekeknek.

Molnár Erik arról is beszélt a távirati irodának, hogy a jövőre is szeretne egy ilyen kalandtúrát szervezni, sőt az a vágya, hogy világversennyé váljon a kezdeményezés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását