Gönczi Gábor két nap alatt tanult meg főzni
Az RTL Klub műsorvezetőjéről a Vacsoracsatában azt hittük, hogy fél életét kuktáskodással töltötte, olyan ügyesen mozgott a tűzhely körül. Pedig a műsor előtt két nappal sajátította el a konyhai fortélyokat.
2008. július 11. péntek 10:50 - Hírextra
Az RTL Klub műsorvezetőjéről a Vacsoracsatában azt hittük, hogy fél életét kuktáskodással töltötte, olyan ügyesen mozgott a tűzhely körül. Pedig a műsor előtt két nappal sajátította el a konyhai fortélyokat.
- Én valahogy mindig kerültem a konyhát. Anyukám és apukám is nagyszerűen süt-főz, manapság pedig a feleségem, Csilla kísérletezget a konyhában. Nagyon szeretek jókat enni, de az elkészítés szerintem macerás dolog. Rámegy több óra munka és fél óra múlva már el is fogy minden. – magyarázta Gábor.
-A főzős műsor előtt anyukámmal két napra bezárkóztunk a konyhába és nekem kétszer el kellett készítenem a palóclevest, és életem nagy kedvencét, a mexikói csirkét.
Egyébként tíz éves voltam, amikor kinyitottam egy szakácskönyvet és megláttam a pirosra sült csirkét meg a kukoricát, ez volt a mexikói csirke. Anyukám elkészítette nekem.
Azóta is minden ünnepi alkalomra ez a menü. A palóclevesnek is nagy sikere volt a vendégeim körében. Viszont vannak ételek, amikkel ki lehet üldözni a világból, ezek a paradicsom, a mazsola, a tökfőzelék és a sóska. - mondta a műsorvezető, aki most a palócleves receptjét osztja meg a Star olvasóival.
"Palócleves"
Hozzávalók:
30 dkg marhahús
25 dkg zöldbab
25 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem
só
Elkészítési mód:
Az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben.
Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt.
Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő, pótoljuk.) Ha ez megvan, öntsük fel 1,5 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt
zöldbabot. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Forrás: Stár magazin