2024. április 24. - György

Nudisták a rács mögött

Figyelmeztetésnek szánt akciósorozat keretében 79 nyugati turistát dugtak rács mögé az elmúlt két hétben a dubaji hatóságok, mert a tengerparton "szabados" viselkedésükkel úgymon d zavarták a strandoló családokat.
2008. július 14. hétfő 18:51 - Hírextra
A konzervatív arab állam sejkségének mesés tengerpartja az utóbbi időben rendkívül népszerű célpontja lett a nyugati országokból érkező turistáknak. De ezrével élnek és dolgoznak is Dubajban az Európából és Ázsiából betelepedettek.

Helyi lakosok panaszai nyomán a hatóságok határozott fellépésre szánták el magukat az ország törvényeire és hagyományira fittyet hányó külföldiek ellen, akik meztelenül vagy bikinifelső nélkül napoznak, illetve egyéb módon botránkoztatják meg az arab lakosságot.

Az akció egy brit pár letartóztatásával kezdődött: állítólag rajtakapták őket, amint a tengerparton szeretkeztek. De aztán könyörtelenül begyűjtötték a nudistákat és a fedetlen keblüket napoztató hölgyeket is.

A rendőrségi jelentés szerint hamarosan arabul, angolul és sok más nyelven is tudatják a strandokon, hogy tilos a topless napfürdőzés, a nyilvános ruhacsere és egyéb "szeméremsértő" viselkedés is.

A tengerparton kilátótornyokat is felállítanak a rendbontók kiszűrésére, sőt megígérték, hogy éjszakánként kivilágítják majd a partot, hogy az éjszaka leple alatt se akarjon senki "romantikázni".

A szigor némiképp elbizonytalanította a nyaralókat. Egy barátnőjével vakációzó brit férfi hétfőn bevallotta, hogy most már igazán nem tudja, hányadán áll: egyáltalán megérintheti vagy megcsókolhatja-e a partnerét nyilvánosan, anélkül, hogy menten a rács mögött találná magát.

Az Egyesült Arab Emirátusok más emírségeinek illetékesei szerint a helyi hatóságok felelőssége is, hogy Dubaj kozmopolita ambíciói miatt szemet hunyva "hagyták a dolgokat idáig fajulni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását