2024. április 25. - Márk

Idén is Herendi a forma-1 pilótáknak

A Forma 1 Magyar Nagydíj első három helyezettje idén is herendi porcelánvázát vehet át; a manufaktúránál szerdára elkészült a három neoklasszicista stílusú serlegváza és a konstruktőri díjként átadandó dísztál - tájékoztatta Kőrös Endre, a herendi Porcelá
2008. július 16. szerda 18:56 - Hírextra
A világhírű porcelángyár harmadik éve hivatalos díjszállítója a magyarországi Forma 1-es autóversenynek. A vázákra minden évben Budapest legnevezetesebb építményeit festették (2006-ban a budai várat, 2007-ben a parlamentet), idén a Lánchíd és a Halászbástya látható az ókori vázák alakját formázó porcelánokon - mondta Kőrös Endre. A vázákat és a tálat ezúttal is Meixner Éva iparművész tervezte.

A nem mindennapi munkát a manufaktúra kivételes képességű mesterfestői végezték el három hónap alatt. Az egyedi vázák különleges technikai eljárással készültek - a három alapszín miatt például háromszoros égetésre volt szükség -, s fokozta a feladat nehézségét a dús aranyozás is.
A díszes porcelánvázák 53 centiméter magasak, a dísztál 52 centiméternyi átmérőjű - ismertette Kőrös Endre, megjegyezve, hogy együttes értékük - egyedi darabokról van szó, amelyekből még egy nem készül - eléri a 10 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását