2024. március 29. - Auguszta

Golyóálló melltartó

Németországban megszületett a golyóálló melltartó, amely a rendőrnők ezreinek a testi épségét hivatott szavatolni. Az új fehérnemű humorosnak tűnhet, ám a rendőrnők, akik felvetették az ötletet, meggyőződéssel állítják, hogy a "normális" melltartó a goly
2008. augusztus 5. kedd 15:20 - Hírextra

"A golyó által kifejtett mechanikai erő ugyanis a szó szoros értelmében belepréselheti a rendőrnő testébe a melltartó műanyag- és fémtartozékait, sérülést okozva" - hangsúlyozta Carmen Kibat, a rendőrség esélyegyenlőségi tanácsadója.

Mint Kibat hozzátette, ő személy szerint mindig megvolt arról győződve, hogy a hagyományos melltartó biztonsági kockázatot jelent, s meg akarta változtatni a rendőri fehérneműviseletet. "Az újfajta melltartók igen fontosak, hozzájárulnak a rendőrnők biztonságához" - jelentette ki.

Német rendőrnők tucatjai már letesztelték az új melltartót és a kéthónapos vizsgálat után az újfajta fehérnemű a rendőrségi uniformis tartozékává vált.

A rendőri melltartó egyébként fehér, pamut- vagy műszálas anyagból készült, s ki van párnázva. Alakját nézve leginkább a sportmelltartóra emlékeztet, viszont nincs semmiféle fém- vagy műanyagtartozéka.

A rendőrnők három melltartót választhatnak ki a többféle szabású és méretű fehérnemű közül. "Ezek a melltartók is azt reprezentálják, hogy a rendőreink biztonsága mindenekelőtt van" - nyilatkozta Rüdiger Carstens, a Bundespolizei szóvivője.

Ennek szellemében több mint háromezer olyan német rendőrnőt ösztönöznek majd az újfajta melltartó viselésére, akik veszélyesebb posztokon, így a repülőtereken, vasútállomásokon, valamint határátkelőhelyeken teljesítenek szolgálatot.

A munkaidő lejárta után azonban ki-ki eldöntheti, hogy golyóálló melltartót visel-e vagy sem. Mint a rendőrségi szóvivő rámutatott, az újfajta fehérnemű viselete "szabadon választott".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását