2024. április 20. - Tivadar

Grillfeszt Szegeden

Hat napon át újra a forró fém- és kőlapokon és rácsokon sülő hús illata tölti meg a levegőt jövő héten szerdától a csongrádi megyeszékhelyen, hiszen immár hatodik alkalommal rendeznek nemzetközi grillfesztivált az újszegedi ligetben.
2008. augusztus 8. péntek 11:45 - Hírextra
A gasztronómiai seregszemlén lesz grillverseny hazai és nemzetközi csapatokkal, beavatják az érdeklődőket a zöldségszobrászat rejtelmeibe, és a vendégek megkóstolhatják egy királyi főszakács ízletes remekműveit is - közölte Puskás László fesztiváligazgató az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A séf segéderőivel korhű öltözékben kínálja majd a XXI. századi modern konyha eszközei nélkül készülő étkeket.

A fesztivál rendhagyó módon Benke László Oscar-díjas mesterszakács Guinness-rekord-kísérletével kezdődik, a séf segédjeivel egy mázsa tésztából és két mázsa vecsési savanyúkáposztából készít káposztáscvekedlit, melyet a rendezvény megnyitójának vendégei meg is kóstolhatnak.

A fesztivál csúcspontja, a grillverseny péntek délután kezdődik, a megmérettetésen összesen húsz hazai és határon túli csapat méri össze tudását. A Benke László vezette zsűri folyamatosan járja végig a standokat, s megkóstolja, értékeli az elkészített grill ételeket.

A liget árnyas fái alatt sétáló vendégek a frissen sülő ételek mellett a fesztivál minden napján megcsodálhatják Dósa Tibor királyi mesterszakács ételbemutatóját és Pavlicsek Csaba zöldségszobrászmester remekeit is.

Azért, hogy a sütés idején se "tétlenkedjenek" a kilátogató vendégek, s a fesztivál hat napja ne csak az ételek és italok kóstolásával teljen, a színpadon - a már megszokott módon - folyamatosan zajlanak a programok, amelyek minden korosztály számára színvonalas szórakozást biztosítanak.

A koncertek és divatbemutatók mellett néptáncelőadásokat is láthat majd a közönség: a magyar, orosz, török, lengyel, lett csoportok tagjaiként több száz táncos áll majd a fesztivál színpadára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását