2024. április 24. - György

Szükség lett volna a gumigyárra

Politikai pártállástól függetlenül minden ország abban érdekelt, hogy sikeres legyen, ez pedig azt is jelenti, hogy senki se gátolja meg a működő tőke beáramlását - mondta Simon Gábor, az MSZP Országos Választmányának elnöke szombaton miskolci sajtótájéko
2008. augusztus 16. szombat 19:25 - Hírextra
A szocialista politikus azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyár csütörtökön közölte: eláll a Heves megyei Gyöngyösre tervezett beruházásától és más helyszínen építi fel 200 millió euróba kerülő új gyárát.

Simon Gábor azt mondta: az ellenzék pártérdekektől vezéreltetve megakadályozta, hogy egy 52 milliárd forintos beruházás - amely legalább ezer család biztos megélhetését biztosította volna - az észak-magyarországi régióban megépülhessen.

A választók elé kell állni egyszer, és meg kell magyarázni, hogy ez a beruházás miért nem itt valósult meg, lehet, hogy már nem is Magyarország lesz a helyszín, hanem a környező országok egyike - figyelmeztetett Simon Gábor.

Pénteken már több önkormányzat is jelezte, köztük fideszes vezetésűek is, hogy befogadnák az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres gumiabroncsgyárát. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) ígéretet tett arra, hogy a felajánlások alapján tett szándéknyilatkozatokat figyelembe veszik majd az Apollo Tyresnek készülő új ajánlatukhoz.

Az indiai cég egyebek mellett azzal indokolta a gyöngyösi beruházás lemondását, hogy a zöldmezős beruházással kapcsolatos adminisztratív eljárások váratlan késedelmet szenvedtek.

A 2008 januári bejelentés szerint a gyöngyösi az Apollo Tyres első tengeren túli zöldmezős beruházása lett volna. Az indiai cég a bejelentés óta megalapította magyarországi leányvállalatát, létrehozott egy információs irodát Gyöngyösön és megindította a tervezett beruházás engedélyezési eljárásait.

A Fidesz gyöngyösi szervezete 2008. május 30-án jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a gumiabroncsgyár építése ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását