2024. április 18. - Andrea, Ilma

A szabolcsi fideszesek szívesen látnák a gumigyárat

A Fidesz annak érdekében dolgozik, hogy a korábban Gyöngyösre készülő indiai Apollo Tyres Kft. gumiabroncsgyára az ő térségükben telepedjen meg - jelentette ki nyíregyházi sajtótájékoztatóján csütörtökön a párt szabolcsi, 5. számú választókerületének elnö
2008. augusztus 21. csütörtök 17:40 - Hírextra
Lipők Sándor ezzel kiállt a szomszédos Nyírbogdány ipari parkjának gyárépítési tervei mellett. A helyi adottságok azok, amelyek miatt ők hatványozottan a munkahelyteremtés mellett vannak - mondta, hangsúlyozva, hogy Szabolcsban több település is megfelelő feltételeket tud nyújtani egy gumiabroncsgyár építéséhez.

A szabolcsi fideszesek véleménye szerint azonban egy olyan új gyár felépítéséhez, mint az indiai Apollo Tyres Kft. beruházása, szakmailag és gazdaságilag is komoly hatástanulmányokat kell készíteni - jegyezte meg, miközben azt is elismerte, hogy ezeknek a terveknek az előfeltétele az indiai cég kedvező döntése.

Az esetleges nyírbogdányi gyárépítés érdekében fellépve gyorsan és egyhangúlag döntött a település önkormányzata - emelte ki a helyi testületben ellenzékben lévő egyik fideszes képviselő.
Szitár Szabolcs emlékeztetett arra, hogy a testület pénzügyi bizottsága múlt pénteken támogatta az ötletet, hétfőn pedig a képviselő-testület egyhangúlag javasolta a Nyírbogdányi Ipari Park 50 hektárosra bővíthető közművesített területét az indiai cég beruházásához.

Az Apollo Tyres 200 millió euró értékű beruházásának gyöngyösi megvalósítását ez év januárjában jelentette be Újdelhiben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök indiai üzletemberekkel folytatott tárgyalásait követően. Júliusban a gyöngyösi Fidesz-frakció népszavazással akarta megakadályozni a projekt megvalósítását; kezdeményezésének indoklásául a párt egészségügyi és környezetvédelmi okokra hivatkozott.

A népszavazási kezdeményezést követően az Apollo Tyres múlt hét csütörtökön visszavonta a gyöngyösi beruházás tervét, és jelenleg új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon vagy egy másik európai országban. A kormány bejelentése szerint a Fidesz az oka annak, hogy az indiai gumiipari társaság visszavonta 200 millió eurós beruházásának tervét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását