2024. március 29. - Auguszta

Rohadt csalamádét találtak a meggybefőttes üvegben

A szegedi Takó Gusztáv öttömösi illegális savanyítóüzeme harmadszor bukott le; két éve például rohadó zöldséget főzte fel friss áruval, és csomagolta eladásra, és most is hasonló állapotokat találtak a hatóságok - írta csütörtöki számában a Délmagyarorszá
2008. szeptember 4. csütörtök 09:23 - Hírextra
A napilapban olvasható, hogy szerdán rajtaütöttek az élelmiszer-ellenőrök a szegedi Arany Delikát Plusz Kft. öttömösi telepén, amely többször lebukott már élelmiszer-hamisítással. Tíz élelmiszer-ellenőr, rendőr, munkaügyi és munkavédelmi felügyelő és a hatósági tanút látogatta meg a telephelyet. Miután azonban a csoport híre gyorsan terjedt, nem érték tetten a majorban dolgozókat, akik az ellenőrök kiérkezése előtt bezárták a telepet.

Az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelet végül - a hétfőtől érvényes új törvény értelmében - feltörte a zárat és bementek a telepre.

Az újság munkatársai a helyszínen azt látták, hogy egy- és ötliteres üvegekben hegyekben áll a savanyú paprika az udvaron. Mellette ezrével tornyosul a mosott és a vadonatúj befőttesüveg. A kerítés mentén német címkés szederbefőtt és lekvárnak látszó termékek sorakoztak, körülbelül harminc raklapon. Mellé két moslékos gödröt ástak, nyilván a lejárt és újra felfőzött készítmények levének. Egy már megtelt a lével- írja a Délmagyarország.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását