2024. április 23. - Béla

Társulati ülés

Öt bemutatót tervez a 2008/2009-es színházi évadra a veszprémi Pannon Várszínház, s újdonságként létrehozzák a várban lévő Dubniczay-palotában a Pannon Játékszínt - mondta el Vándorfi László, a színház igazgatója a hétfői évadnyitó társulati ülésen.
2008. szeptember 15. hétfő 13:15 - Hírextra
Az első előadás október 4-én a Zorán dalaiból összeállított Boldog idő című musical kőszínházi bemutatója lesz. A dalok végigvezetik a nézőt a rockgeneráció történetén, összefüggésben a társadalom, az életérzések változásaival, a múló ifjúsággal.

November 8-án lesz A muzsika hangja című musicalnek lesz a bemutatója, december 6-án pedig egy klasszikus darabot mutatnak be: Shakespeare Vízkereszt vagy amit akartok című műve kerül színre - mondta Vándorfi László.

Ismertetése szerint jövő év februárjában tűzik műsorra A miniszter félrelép című vígjátékot, március végén pedig a Táncdalfesztivál (Játék a ,60-as és ,70-es évek slágereire) című bemutatót tartják.

Az évadban játszanak két ifjúsági és két gyermekdarabot is: Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című művét, valamint két veszprémi szerző, Asztalos István író és Kovács Attila zeneszerző Kinizsi Pál című musicaljét nézhetik meg az ifjúsági bérlettel rendelkezők. A gyermek bérleteseknek pedig az Ágacska és a Fehérlófia című zenés mesejátékokat adják elő.

Vándorfi László elmondta: a veszprémi vár csodálatos környezetében, a Dubniczay-palotában ősztől működő stúdiószínházban, a Pannon Játékszínben négy darabot kínálnak a nézőknek: Picasso A telibe viszonzott vágyakozás, Federico García Lorca Bernarda Alba háza, Daniel Keyes Virágot Algernonnak és Karinthy Frigyes Omnibusz című művét játsszák.

Az igazgató kiemelte: az idei évadtól rendszeres bérletes előadásként mind az öt darabot játssza majd a színház Balatonfüreden is és egy bérletes előadássorozatuk lesz Keszthelyen is.

 Vendégjátékokat tartanak a balatoni és a közép-dunántúli régióban több helyen, sőt "átrándulnak" Kecskemétre is - tette hozzá.

Vándorfi László kitért arra is, hogy 2009 márciusában megrendezik ismét a Veszprémi Tavaszi Fesztivált, májusban pedig a már hagyományos, országos hírnévre szert tett A tánc fesztiválja egyhetes programsorozatot.

A direktor elmondta azt is, hogy az elmúlt színházi évadban 190 előadást teljesített a társulat, s további negyvenet a nyári szezonban, elsősorban a Balaton-parti településeken. A nyári előadásokat 20 ezren látták - tette hozzá.

Vándorfi László végül bemutatta a 17 tagú társulat négy új tagját: Fekete Boglárka a Gór Nagy Mária Színitanodából, Kreschka Ágnes a Patkós Irma Színitanodából érkezett, Kiss Borbála a Madách Színház musical stúdiójában végzett, Stefancsik Annamária pedig a Pesti Magyar Színháztól "igazolt" Veszprémbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását