2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ambiciózus évadra készül a Madách Színház

Az eddigieknél is ambiciózusabb évadra készül a Madách Színház, a most induló szezonban négy premierrel, köztük egy nagyszabású Webber-koncerttel is várják a közönséget - közölte a színház igazgatója az évadot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Budapes
2008. szeptember 17. szerda 18:00 - Hírextra
Szirtes Tamás elmondta, hogy az előző évad sikerein felbátorodva döntöttek úgy, hogy az idén - ha lehet - még nagyobb feladatok megvalósítását tűzik ki célul. Így került a teátrum premierjei közé a Londonban és New Yorkban évek óta hatalmas sikerrel futó, kétszeres Tony-díjas, Contact című előadás, amelyet az eredeti darab rendező-koreográfusa, Susan Stroman fog színpadra állítani.

Az ismert műfaji kategóriákba be nem sorolható, a színház művészei által "musicalfantáziaként" emlegetett előadás Szirtes Tamás szerint hatalmas kihívást állít szereplői elé, hisz abban "balerinaként kell táncolni és igazi drámai színészként játszani". Az egyedi darab magyarországi ősbemutatója a Művészetek Palotájában lesz jövő év májusában, majd júniustól bekerül a Madách Színház repertoárjába.

Szintén a Művészetek Palotája ad majd otthont az Andrew Lloyd Webber 60. születésnapja alkalmából tartott ünnepi koncertnek; a látványosnak ígérkező előadás végigtekint a páratlanul gazdag életművön amelyet olyan darabok fémjeleznek, mint a Madách Színházban 25 éve sikerrel futó Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár és az Evita.

Az est során a színház művészei és az Óbudai Danubia Zenekar közös előadásában ezekből az alkotásokból csendülnek fel a már nálunk is közismert dalok, de olyan Webber-művek - többek között a Sunset Boulevard és a Whistle Down the Wind - dalai is felhangzanak, amelyeket hazánkban eddig még nem mutattak be.

Szirtes Tamás megjegyezte, hogy a Magyarországon is rendkívül népszerű, világhírű zeneszerzőt, aki nagy valószínűséggel ellátogat majd a tiszteletére tartott gigantikus koncertre, komoly alkotói barátság fűzi a színházhoz, ahol jelenleg is több darabja, többek között Az Operaház fantomja és a József és a színes szélesvásznú álomkabát fut hatalmas sikerrel.

Csonka András, a Művészetek Palotája vezérigazgató-helyettese üdvözölte az újabb közös munkát a Madách Színházzal, kiemelve, hogy a két intézmény együttműködése eddig is rendkívül gyümölcsöző volt. Elmondta, hogy a november 15-én és 16-án bemutatandó, Best of A. L. Webber címet viselő koncertre meghirdetése után szinte azonnal elkeltek a jegyek, majd hozzátette, hogy az érdeklődők január 5-én és 6-án is megtekinthetik majd az előadást.

Az évad első premierje a Madách Színházban az Anna Karenina című musical felújított változata lesz. Az október 9-én bemutatásra kerülő darab rendezője és díszlettervezője, Szerednyey Béla elmondta: a közönség igazi irodalmi értéket láthat, ha ellátogat a megzenésített klasszikusból készült előadásra. Hozzátette, hogy Lev Tolsztoj majd 700 oldalas remekművét úgy hozták közérthető formára, hogy közben megőrizzék a könyv szellemiségét és örökérvényű üzenetét.

Magyarországi bemutató is szerepel a Madách Színház új évadjának programján: a magyar közönség először láthatja január 9-én Neil Simon És mennyi szerelem! című művét. A sajátos szerelmi háromszögről szóló darabban Oroszlán Szonja mellett - váltott szereposztásban - két olyan színész is játszik, akik először lépnek fel a Madáchban: Csányi Sándor és Fenyő Iván.
A jövőre vonatkozó tervekről szólva Szirtes Tamás elmondta, hogy 2009 szeptemberében tervezik bemutatni a rendkívül népszerű Gyalog Galopp című film musicalváltozatát, a Spamalotot. A hazánkban is komoly rajongótáborral rendelkező Monty Python csapatának fergeteges humorú színdarabja az utóbbi évek egyik legsikeresebb londoni és New York-i produkciója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását