2024. március 29. - Auguszta

Hátgerinc, a kompakt fürdőszoba

Vertebrae, azaz "hátgerinc" fantázianevet kapta a helytakarékos fürdőszoba, amelyet apró méretű lakások számára talált ki egy brit formatervező.
2008. október 2. csütörtök 19:00 - Hírextra
A névválasztás nem volt véletlenszerű, hiszen a szerelvény egyes elemei leginkább az emberi hátcsigolyákhoz hasonlatosak.

Paul Hernon, a Vertebrae 38 éves megálmodója szerint a modern épületekben, különösen az apartmanházakban egyre kevesebb helyet szánnak a fürdőszobának - olvasható a The Daily Telegraph brit lap online kiadásában.

Ezt orvosolandó találta ki a helytakarékos "Hátgerincet", amelyben a hagyományos fürdőszoba összes tartozékát nem egymás mellé, hanem egymás fölé helyezte, egy 8 láb (244 centiméter) széles acélkonténerbe csatlakoztatva. Az épp szükséges elemek könnyűszerrel kihúzhatók, majd használat után visszatolhatók a helyükre.

A szerelvény két zuhanyfejet tartalmaz - egyet a felnőttek, s egy másikat pedig a gyerekek számára: ezeket 180 fokra lehet elfordítani a tengely körül. A többi tartozék, beleértve a vécécsészét 360 fokos fordulatra képes. Az acélkonténerben elfér a víztartály, ahogy a lefolyócsövek is.

A Vertebrae már jövőre kapható lesz potom 9 ezer fontos (2,8 millió forintos) áron, Paul Hernon azonban arra figyelmeztet, hogy nem minden lakásba való a helytakarékos fürdőszoba. A "Hátgerinc" ugyanis meglehetősen súlyos szerkezet - 150 kilogrammot nyom, ezért beszerelése előtt a fürdőszoba padlóját mindenképp meg kell erősíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását