2024. április 19. - Emma

Írott, vagy hangoskönyv?!

Csaknem félszáz kiadó és kiállító vonultatja fel könyvtermését a pénteken megnyílt VIII. Győri Könyvszalonon a Győri Nemzeti Színházban. A megnyitón adták át Kányádi Sándor Kossuth-díjas költőnek a Győri Könyvszalon alkotói díját életműve elismeréséül.
2008. október 3. péntek 17:07 - Hírextra
Kányádi Sándor, aki megilletődötten köszönte meg a kitüntetést, az írott könyv jövőjéről beszélt nagyszámú közönsége előtt. Úgy vélekedett: az írott könyv és a hangoskönyv békésen meglesznek egymás mellett a jövőben is.

"A könyv életre szólóan velünk marad" - biztatta a könyvbarátokat Kányádi Sándor.
A háromnapos eseményen számos könyvbemutatót, író-olvasó találkozót, koncertet tartanak. Az idén a nagyszínpadot is birtokba vette a közönség: 100-150 érdeklődő onnan élvezheti a programokat, köztük Kepes András Matt a férfiaknak című könyvének bemutatóját, valamint Berecz András ének- és mesemondó műsorát.

Találkozhatnak az irodalomkedvelők a könyvszalonon többek között Pátkai Tivadarral, Villányi Lászlóval, Karátson Endrével, Salamon Konráddal, Dragomán Györggyel, Hankiss Elemérrel és Hámor Vilmossal is. Ők legújabb köteteiket mutatják be az érdeklődőknek.

Az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő győri Műhely folyóirat tematikus különszámmal lepi meg olvasóit a könyvszalon alkalmából. Az álom a témája a kétkötetes különszámba szerkesztett esszéknek, tanulmányoknak, szépirodalmi alkotásoknak.
A könyvbemutatókat koncertek színesítik. Énekelt versekkel lép fel a Sebő együttes és a Szélkiáltó együttes. A táncművészetet egyebek mellett egy lengyel társulat képviseli a könyvszalonon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását