2018. október 19. - Nándor

Jimi Hendrix fesztivál a Fonóban

Idén is lesz Jimi Hendrix Fesztivál a Fonó Budai Zeneházban; a tavaly nagy sikerrel megrendezett esemény házigazdája a magyar Jimi Hendrix Memorial Band, de számos külföldi zenekart is láthat-hallhat a szombati rendezvényen a közönség.
2008. október 3. péntek 07:07 - Hírextra
Október első szombatján a Jimi Hendrix Memorial Banden kívül fellép a szintén hazai Gyémánt Bálint Trió. A rockzene egyik otthonának számító Svédországból érkezik a Feedback Family; nagy kultusza van Svédországban Hendrixnek, aki többször koncertezett ott, s nagy hatással volt többek között a Magyarországon is jól ismert Yngwie J. Malmsteenre - közölték a szervezők az MTI-vel.

A fesztivál vendége lesz a Yildirim Fakilara Istanblues nevű török zenekar. A jelenleg Bécsben zenélő Fakilar évente tart Hendrix emlékesteket. A fesztivál harmadik külföldi vendége Leszek Cichonski, aki Póka Egonnal és Solti Jánossal együtt tagja a Visegrádi Blues Bandnek, s egyik vezéregyénisége a lengyel rock- és blueséletnek. Nevéhez fűződik a wroclawi Thanks Jimi Festival megszervezése.

A zenei programokon kívül lesz filmvetítés, lemezbörze, könyvvásár a Cartaphilus kiadó rocktörténeti kiadványaiból ezen kívül Göbölyös N. László író dedikálja könyveit - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását