2024. március 29. - Auguszta

Egy koncert olyan, mint egy jó dugás

Negyven éve járja a világot Jethro Tull nevű együttesével Ian Anderson, aki szerint "a zene és a koncertezés olyan, mint a szex: ha egyszer kipróbáltad, képtelen vagy abbahagyni." A legendás banda frontembere két koncert között, egy budapesti szállodában
2008. november 4. kedd 17:10 - Hírextra
"Jobban szeretek kis helyen játszani, mint hatalmas sportcsarnokokban fellépni" - mondta el az akusztikus gitáron, mandolinon és fuvolán egyaránt játszó zenész annak kapcsán, hogy korábban arra kérték a koncertszervezőket, állójegyet ne, csak ülőhelyre szóló belépőket lehessen váltani koncertjükre. A szervezők a kérés okán tették át a budapesti koncert helyszínét a Petőfi Csarnokból a kevesebb néző befogadására képes Körcsarnokba.

"A nézőknek szerintem jobb, ha kényelmesen ülhetnek és a zenére koncentrálhatnak ahelyett, hogy egy állókoncerten nyomorognának" - indokolta döntését a "rocknagypapa", hozzátéve, hogy a Jethro Tull zenéje jóval lágyabb az "Iron Maiden-féle zúzásnál".

"A Jethro más dolgokban is különbözik a többi rockbandától, koncert után például nem csajozunk, hanem pihenünk" - árulta ela 40 éves fennállását ünneplő banda frontembere, megjegyezve, hogy a hetvenes-nyolcvanas években sem volt más a helyzet, a vadulástól való ódzkodás tehát nem a tagok életkorának tudható be.

"Mindig érnek új benyomások, melyekből új dalok születnek. Emellett a mai napig élvezem a turnézást, így egyelőre eszem ágában sincs felhagyni vele" - mondta el Ian Anderson, hozzátéve, hogy a jubileumi világkörüli turné állomásai közé tartozik Anglia, Németország, Olaszország, Norvégia, Dánia, Svédország, India és Dubai.

A rock mellett dzsesszt, bluest, klasszikus és népzenét egyaránt játszó együttes énekese elégedett volt hétfői debreceni koncertjükkel és reményét fejezte ki, hogy a keddi budapesti show hasonlóan jó fogadtatást kap majd. "Most sajnos nincs időm a városnézésre, de jövőre szívesen visszajönnék, hogy turistaként fedezzem fel Budapestet" - jegyezte meg Ian Anderson.
A progresszív rock úttörőjének számító Jethro Tull napjainkban is rendkívül népszerű szerte a világon. Magyarországon többször fellépett, legutóbb 2004 májusában a Syma csarnokban láthatta a közönség.

Ian Anderson az egyedüli a jelenlegi felállásban az alapító tagok közül. A Jethro Tull csaknem minden számának azonban ő a szerzője, a szövegírója és a hangszerelője, igazi showman. Vele érkezett Magyarországra Martin Barre gitáros, aki csaknem négy évtizede tagja a zenekarnak, és szintén őstagnak számít Doane Perry dobos. Rajtuk kívül John O'Hara (zongora, tangóharmonika) és David Goodier (basszusgitár) tagja a mai Jethro Tullnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását