2024. március 29. - Auguszta

A nem babonás orvosság – videóval

November 13-a van. Ez a sokak által nem igazán szívlelt szám 2008-ban fontos, és reményeik szerint szerencsét hozó szerepbe került a The Cure életében. Az 1976-ban alapított együttesnek ugyanis idén jelent meg 13. albuma.
2008. november 13. csütörtök 18:00 - paulson
A 13-as számot rengeteg babonás félelem övezi, igaz, legjobban akkor rettegnek tőle, mikor a hónapban éppen pénteki napra esik. De vannak épületek, ahol nemes egyszerűséggel kihagyják a 13. emeletet, vagy éppenséggel olyan repülőgépek, amikbe nem terveztek 13. üléssort. Folytathatnánk az emberi irracionalitás eme kiváló példáit, de inkább térjünk rá a „bátor” csapatra!

A The Cure még 1976-ban alakult, igaz mára az állandóságot csak Robert Smith énekes személye jelenti. Talán éppen ezért jelentősebb imidzsváltáson sem ment keresztül, annak ellenére, hogy zenei stílusok tekintetében viszont igen széles skálán mozognak. És mégis jellemző rájuk valamiféle hamisítatlan „Cure-hangzás”, amit az új nagylemezre is sikerült átmenteniük. Hogy jól tették- e? Mai választottunkat meghallgatása után (alatt vagy esetleg közben) ezt mindenki eldöntheti magának.

És ami a tizenhármas számot illeti: mint már említettük a zenekar 13. stúdióalbumáról van szó. A beharangozó számokat minden hónap 13. napján jelenttették meg, és a lemez címe is tartalmazza a félve tisztelt kétjegyű számot. Kíváncsiak lennénk, hogy vajon hány fekete macskát tart otthon Robert Smith.






Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását