2024. március 29. - Auguszta

Kukorelly Endre képviseli Magyarországot

Kukorelly Endre képviseli Magyarországot a Párizs melletti Val-de-Marne megyében pénteken és szombaton a Költészet Európai Találkozóin, amelyet idén hatodik alkalommal rendeznek meg. A kétnapos rendezvényre Gérard Noiret francia költő mellett az Európai U
2008. november 20. csütörtök 15:20 - Hírextra
Az 1991-ben Val-de-Marne megye által életre hívott Költők Nemzetközi Biennáléja a kortárs költészet egyik legjelentősebb franciaországi eseménye, amelynek keretében tíz napon át több tucat kortárs francia és külföldi költővel találkozhatnak személyesen az olvasók Val-de-Marne húsz városának kulturális intézményeiben, de a meghívottak egyéb párizsi és más vidéki programokon is részt vesznek.
A BIPVAL nevű fesztivál célja, hogy a kortárs világirodalom legkülönbözőbb stílusait képviselő költők az alkotási folyamat módszereiről, napi gyakorlataikról a széles közönség előtt folytassanak beszélgetéseket.

A fesztivál keretében 2000 óta valamilyen tematika jegyében két napon át megrendezik a Költészet Európai Találkozóit is, amelyre eleinte kétévente, 2006 óta azonban minden évben sor kerül.
Idén a "kibővült Európa" kerül középpontba, amelyről a francia Gérard Noiret oldalán hat kelet-európai költő folytat majd eszmecserét: a bolgár Ekaterina Joszifova, a román Daniel Banulescu és Magda Carneci, a litván Eugenijus Alisanka, a máltai Vince Fabri és Kukorelly Endre. Az érdeklődők pénteken Choisy-le-Roi-ban, szombaton pedig Ivry-sur-Seine-ben találkozhatnak a kortárs szerzőkkel.

A találkozó alkalmából, a biennálé saját sorozatában jelenik meg Kukorelly Endre első önálló francia kötete; a Kicsit majd kevesebbet járkálok (Je flanerai un peu moins) című gyűjtemény fordítása, az Action Poétique kiadó gondozásában. A verseket Bálint Anna és Sophie Aude fordította franciára. A hat kelet-európai költő eddig franciául kiadatlan verseiből pedig a fesztivál egy közös antológiát is megjelentet Patrimoine commun (Közös örökség) címmel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását